5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

8 yaşında 2. sergisini açtı

8 YAŞINA İKİ SERGİ SIĞDIRDI

İlköğretim ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Defne Turan ikinci sergisini öğretmeni ressam Azime Akbaş Yazıcı ile birlikte TCDD Müze ve Sanat Galerisi’nde açtı. Resim çalışmalarını iki yıldır başarıyla yürüten ve birbirinden güzel eserler yaratan Defne Turan, serginin açılışı sırasında duygulu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Minik ressamla ilgilenen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan onun yaşadığı mutluluğu paylaştı. Tartan, yeteneğini tuvallere yansıtan minik ressam Defne’ye tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki Abacıoğlu Hanı’nda bulunan sanat galerisinde sergi açma sözü verdi. Açılışa Kültür eski bakanı Suat Çağlayan, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, İzmir’i Sevenler Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sancar Maruflu ile kalabalık bir sanat sever grubu katıldı. Açılışta konuşan ressam Azime Akbaş Yazıcı, 2009 yılında Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde Defne Turan ile birlikte ilk sergilerini açtıklarını belirtti. Yazıcı, “Birlikte renklerden geçip düşlerimizi resmediyoruz ve Defne gibi pek çok yetenekli çocuk yetenekli oldukları sanat dallarında ellerinden tutacak değerli sanatçılara ihtiyaç duyuyorlar. Ben de Defne’nin elinden tutarak sanat yolunda ona köprü oluyorum” dedi.

Başkan Tartan da, eğitim aldığı öğretmeni ile birlikte ikinci sergisini açan Defne’nin motive olduğunu ve sosyal çevresinin geliştiğini ifade etti. Tartan, küçük yaşta başarılı çalışmalara imza atan Defne’nin gelecekte çok tanınan ve eserleri bilinen sanatçılar arasında yer alacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 14:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?