5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

85 kilo eroin ele geçirildi

İZMİR'DE 85 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu düzenledikleri operasyonda İran'dan Türkiye'ye sokulan ve Türkiye üzerinden İtalya'ya götürülecek olan 85 kilo eroini ele geçirdi. Olayla ilgili üç kişi yakalandı.

Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu İzmir üzerinden deniz yolu ile Avrupa ülkelerine eroin maddesi kaçakçılığı yapılacağı bilgisini edindi. Konuyla ilgili çalışma başlatan ekipler, eroin maddesinin İran'dan getirilip Çeşme Limanı'ndan mermer yüklü bir konteyner ile İtalya'ya götürüleceğini belirledi. Gerekli çalışmaları yapan narkotik ekipleri İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir TIR garajına baskın düzenledi. Baskında, İtalya plakalı bir dorse içerisinde İtalya'ya gönderilmek üzere hazırlanmış mermerlerin içerisine gizlenmiş toplam 159 ayrı pakette 85 kilo 80 gram eroin ele geçirildi. TIR sürücüsü İ.U., TIR'ı ayarlayan N.F. ve mermerleri İtalya'ya gönderecek şirketin sahibi Ö.Y. yakalandı. Üç zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yakalanan üç kişinin dışında gözaltına alınan 6 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin üç milyon Euro olduğu öğrenildi.

İZMİR'DE 85 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ
İZMİR'DE 85 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:51:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 12:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?