5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

88. kurtuluş coşkusu

İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kutlamaları için Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, askeri ve sivil erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu. Bayraklarla donatılan Cumhuriyet Meydanı'nda tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Kıraç, Orgeneral Taşdeler ve Başkan Kocaoğlu, törene katılanların ve halkın kurtuluş gününü kutladı.

Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her kentin kurtuluş gününün anlamlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ama İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül, çok daha anlamlıdır. Anadolu'nun küllerinden doğan 9 Eylül hepimize kutlu olsun. Bu bayramı bize armağan eden büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve sevgi ile anıyorum. O günleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu destanın simgesi İzmir'dir ve her zaman İzmir olacaktır. Selam olsun bu destanı yaratanlara ve yaşatanlara. Bizim yolumuzu demokrasiye olan inancımız çiziyor. Biz 'Yurtta barış, dünya da barış' diyoruz."

Kocaoğlu, dünyanın en önemli anti emperyalist savaşını kazanıp kısa zamanda Cumhuriyet yaratan kahramanları düşünürsek, bugünkü sorunlardan yakınma hakkımızın olmadığının kendiliğinden anlaşılacağını söyledi. "Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız, bütünleşeceğiz, ötekileşmeyeceğiz" diyen Kocaoğlu, İzmir halkı adına Şanlı Türk Ordusu'na bir kez daha şükranlarını sundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki coşkulu törende öğrencilerin şiir okumasının ardından resmi geçit töreni gerçekleşti. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komandolar büyük alkış aldı. Gösteriyi İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler birlikte izledi.

İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İZMİR DÜŞMANDAN KURTULUŞUNU KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 13:22:01
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?