5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AASSM 'komşularını' ağırlayacak

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK JEST

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yıl önce hizmete açtığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bu kez, inşaat çalışmaları sırasında büyük bir anlayış ve özveri gösteren “komşularını” ağırlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete alınan ve kısa sürede Türkiye’nin en prestijli sanat mekanlarından biri haline gelen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM ), 9 Ocak Cumartesi günü özel bir konsere sahne olacak.

Merkezin adını aldığı İzmirli ünlü besteci Ahmed Adnan Saygun’u anmak için düzenlenen bu özel konserde, merkez civarındaki evlerde oturan İzmirliler konuk edilecek. Böylece Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları sırasında büyük bir anlayış ve özveri gösteren “komşularına” bir anlamda teşekkür etmiş olacak.

AASSM’nin komşuları olan İzmirliler, Büyükşehir görevlileri tarafından kendilerine ulaştırılan davet mektubunu alınca hem şaşırdılar hem de çok mutlu oldular. Çalışmalar aşamasında her inşaatta olduğu gibi bazı zorluklar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Gerçekten çektiğimize değdi. İzmir’in yani hepimizin böyle bir merkeze ihtiyacımız vardı. Çok güzel oldu” şeklinde konuştular. Aldıkları davet nedeniyle oldukça keyiflenen çevre sakinleri, etkinlikleri yakından takip ettiklerini ve kendilerine neredeyse dokunma mesafesinde yakın olan merkezdeki etkinliklere çok kolay katılabildiklerini belirttiler. AASSM’nin hizmete girmesiyle merkez etrafına canlılık geldiğini de belirten çevre sakinleri, duygularını “Her yer ışıl ışıl oldu. Kültür sanat etkinlikleri çok yakınımızda. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Etkinlikler de çok güzel” cümleleriyle dile getirdi.

9 Ocak 2010 Cumartesi günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek Ahmed Adnan Saygun’u anma özel konserinde; şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ahmed Adnan Saygun Onursal Orkestrası ve piyanoda Gülsin Onay aynı sahneyi paylaşarak ünlü bestecinin eserlerini seslendirecek.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK JEST
BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK JEST
BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK JEST
BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK JEST
BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK JEST
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:48:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 12:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?