5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AASSM'de Japon rüzgarı esecek

İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESECEK

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaparak Türkiye ile Japonya arasındaki sıkı dostluk bağlarına katkı koymaya hazırlanıyor. 2010 yılının Türkiye'de “Japonya yılı” ilan edilmesi nedeniyle düzenlenecek etkinliklerde hem Japon sanatçılar İzmirli müzikseverlerle buluşacak hem de geleneksel Japon kıyafetleri sergilenecek.

8 Mart 2010 Pazartesi günü saat 19.30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başlayacak olan “Neo Japonesque” gösterisinde dünyaca ünlü keman sanatçısı Ikuko Kawai'nin piyano eşliğindeki konseri, Rieko Kawabe'nin kaligrafi gösterisi ve sergisi, yurtdışındaki başarılarıyla tanınan Nanae Mimura'nin marimba konseri ve Soprano sanatçısı olarak sayısız ödül alan Satomi Ogawa'nın konseri yer alacak.

Ücretsiz düzenlenecek etkinlik kapsamında ayrıca AASSM Alt Salon'da Japonya'nın 1603 - 1867 yılları dönemine ait 13 parçalık geleneksel kıyafetleri de sergilenecek. Japonya'nın İstanbul Başkansolosu Hayashi Katsuyoshi, Şubat ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek, 2010 yılının Türkiye'de “Japonya yılı” ilan edildiğini belirterek 2 hafta sürecek etkinlikler hakkında Başkan Aziz Kocaoğlu'nu bilgilendirmişti.

Ertuğrul Fırkateyni'nin 120 yıl önce Japonya açıklarında batması, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESECEK
İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESECEK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 11:02:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 11:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?