5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AASSM'de Japon rüzgarı esti

İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), “Türkiye'de Japonya yılı” etkinlikleri çerçevesinde önemli bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Salonu dolduran İzmirliler, uluslararası üne sahip Japon sanatçıların kaligrafi, keman ve piyano performanslarıyla adeta büyülendi.

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Ikuko Kawai'nin piyona eşliğindeki konseri, Rieko Kawabe'nin kaligrafi gösterisi ve sergisi, yurtdışında başarılarıyla tanınan Nanae Mimura'nın Marimba ve Soprano sanatçısı sayısız ödül sahibi Satomi Ogawa'nın sahne aldığı gösteri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni hınca hınç dolduran İzmirliler tarafından büyük alkış aldı. Gösteriyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Japonya Büyükelçisi Nabuaki Tanaka ile birlikte izledi. Büyükelçi Tanaka yaptığı konuşmada;Türkiye'de Japonya deyince bazı elektronik ve otomobil markalarının akla geldiğini, bu gösteriyle birlikte Japonya toplumunun en güzel izlenimlerini bırakarak Türkiye'den dönmek istediklerini belirtti. Tanaka katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

TÜRKÇE ÇALDI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Kaligrafi sanatçısı Rieko Kawabe'nin kaligrafi gösterisi büyük alkış aldı. Sanatçı siyah boya ile muşamba üzerine 3 kelime yazdı. Ay, yıldız ve güneş. Güneş ile Japonya bayrağını, ay ve yıldız ile Türk bayrağına işaret eden sanatçı, böylece iki ülkenin dostluğuna dikkat çekti.Türkiye'de bulunmadığı için Almanya'dan getirilen bir tür ksilofon olan marimba ile muhteşem bir konser veren ünlü Japon sanatçısı Nanae Mimura'nın Tarkan'dan “Gül döktüm yollarına” ve “Ağlama değmez hayat” şarkılarını yorumlaması, izleyicilerden büyük alkış aldı. İzmirli sanatseverler, sanatçıya şarkıların sözlerini söyleyerek eşlik etti.

İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ
İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ
İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ
İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ
İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ
İZMİR'DE JAPON RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 12:11:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?