5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

ABD ile silah alışverişinde sorun yok

MİLLİ SAVUNMA BAKANI VECDİ GÖNÜL İZMİR'DE

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, iki gün sürecek İzmir programı kapsamında İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice'yi makamında ziyaret etti.

Yaptığı ziyarette gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Bakan Gönül'e, yurt dışındaki bir gazetenin "ABD silah alışverişi konusunda Türkiye'ye ültimatom verdi" başlıklı haberinin hatırlatılması üzerine, "ABD ile Türkiye arasındaki silah alışverişi konusunda şu ana kadar herhangi bir problem yok. Bugün böyle bir şey söz konusu değil. İlişkilerimiz normal olarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bakan Gönül, "Heron skandalı" ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu konudaki sözleriyle ilgili soruya karşılık da "Cumhurbaşkanı başkomutandır. Orada yanlış bir gazetecilik yapıldı. Benim hiçbir resmi beyanım olmadığı halde resmi beyanım varmış gibi birtakım şeyler üretildi. Bu konuda hiçbir resmi beyanım yoktur" diye konuştu.

Bakan Gönül, terör örgütü PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili soru üzerine de konunun ilgililer tarafından değerlendirildiğini söyledi. Bakan, İsrail Savunma Bakanı'nın MİT Müsteşarı ile ilgili sözleri ve diğer konularla ilgili sorulara karşılık yorum yapmayacağını da sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün odalarına yapmış olduğu ziyaretten dolayı onur duyduklarını belirten İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, günün anısına Bakan Gönül'e teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 18:23:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 19:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?