5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Acılı kardeş kendini yakmak istedi

İZMİR'DEKİ CİNAYETİN ARDINDAN

İzmir'in Buca ilçesinde dün gece işlenen cinayetin ardından, ölen şahsın kardeşi hastane bahçesinde bulunan ambulansın içersinde kendisini yakarak intihar etmek istedi. Acılı kardeş; "10 ay önce dilekçe verdik, kimse ilgilenmedi. Devletin görevini yapması için hepimizin ölmesi mi gerekiyor?" dedi.

2009 yılının son günü saat 22.30 sıralarında Buca ilçesi Yıldız Mahallesi'nde meydana gelen ve kahvehane işletmecisi evli ve bir çocuk babası 42 yaşındaki Sinan Arslan'ın ölümü ile sonuçlana cinayetin ardında aile içi alacak verecek meselesi olduğu iddi a edildi. İşyerini kapatıp yeni yılı geçirmek için evine gittiği sırada yolda kuzeni ve kayınbiraderi İsmet Arslan (35) ile karşılaşan Sinan Arslan çıkan tartışmanın ardından tabanca ile vurularak öldürülmüştü.

Olaydan sonra kayıplara karışan Sinan Arslan'ın bir yıl önce de eşini vurduğu ve bu sebeple arandığı öğrenilirken, olaydan sonra Yahya Arslan ve İsmet Arslan'ın savcılığa başvurarak can güvenliklerinin olmadığı konusunda dilekçe verdikleri iddia edildi. Verdikleri dilekçeye yanıt alamadıkları ve ağabeyinin öldürüldüğünü savunan Yahya Arslan (38) ağabeyinin getirildiği Tepecik eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan bir ambulansa binerek aldığı bir bidon benzini üstüne dökerek kendisini yakmak istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekiplerinin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren Arslan, savcıların görevlerini yapmadıklarını ve bu yüzden ağabeyinin öldüğünü iddia etti. Arslan; "Devletin görevini yapması için hepimizin ölmesi mi gerekiyor?" şeklinde konuştu.

İtfaiye ve polis ekiplerinin uzun uğraşlar sonucu ikna ettiği Yahya Arslan, bindiği ambulanstan indirilerek sorgulanmak üzere Boğaziçi Polis Merkezi'ne götürüldü.

İZMİR'DEKİ CİNAYETİN ARDINDAN
İZMİR'DEKİ CİNAYETİN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 12:44:00
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 19:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?