5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Afiş yarıması sonuçlandı

MADDE BAĞIMLILIĞINA DUR DEDİLER

İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından ikinci dönem çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' afiş yarışması ödül töreni, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlendi.

Madde bağımlılığının insan yaşamında yol açtığı olumsuzlukları, topluma verdiği zararları gösteren ve tedaviyi özendirme amaçlı düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen 7 eser düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi Bahri Burak Gürbüz'ün birinciliği kazandığı yarışmada, Sebahattin Berk Pişirici ikinci, Can Ay ise üçüncü oldu. 16 eserin değerlendirildiği yarışmada Melike Karagülle dördüncü, Elif Bozhan beşinci, Serpil Sel altıncı ve Bora Başaran da yedincilik ödülü kazandı.

İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından düzenlenen afis yarışmasının amacına ulaştığını belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, "Bu yarışmada dereceye girmek gerçekten önemli değil. Önemli olan böyle bir çalışmanın altına imza atmak. Bu yarışma ile hem gençlerin hem de toplumun, sağlık açısından önemli ve problemli bir konuda dikkatini çekmeyi başardık. İzmir Üniversiteleri Platformu'nun amacı da budur" diye konuştu.

Bahri Burak Gürbüz'ün tasarladığı afiş, kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılarak, madde bağımlılığının zararlarının geniş kitlelere duyurulması hedefleniyor. Yarışmada dereceye giren tüm eserler, İzmir Üniversiteleri Platformu'na bağlı üniversitelerde sergilenerek vatandaşla buluşacak.. Yarışmada dereceye giren tasarımlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fuaye Alanı'nda sergilenecek, sergi 10 Nisan tarihine kadar gezilebilir. Yarışmanın seçici kurulunda ise Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkollü Madde Bağımlılık Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Coşkunol, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Akvardar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Önder Erkaslan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Esen, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gören Bulut, İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Pınar Ocak Akcan, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Görkem Yarabaş, Ege Üniversitesi Sosyolog Demet Havaçeliği, EGEBAM yetkilileri yer aldı.

MADDE BAĞIMLILIĞINA DUR DEDİLER
MADDE BAĞIMLILIĞINA DUR DEDİLER
MADDE BAĞIMLILIĞINA DUR DEDİLER
MADDE BAĞIMLILIĞINA DUR DEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 12:34:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 14:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?