5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ahrandı Çay Bahçesi açıldı

AHRANDI ÇAY BAHÇESİ AÇILDI

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ahrandı Aile Gazinosu altında uzun süredir atıl duran alan Ödemiş Belediyesi tarafından değerlendirilerek yeni bir dinlenme tesisi olarak hizmete girdi.

45 günde tamamlanan Ahrandı Aile Çay Bahçesi'nin açılışı dün öğleden sonra yapıldı. Açılışa Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Garnizon Komutanı Per. Yarbay Fuat Alakoç, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çil, CHP İlçe Başkanı Emin Öztürk, DP İlçe Başkanı Bilal Bahadır, Ödemiş eski belediye başkanı Gülen Köymen, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, İl Genel Daimi Encümen üyesi Erol Soyuer, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Keskin; “130 yıldır Ödemiş halkının ihtiyaçlarına cevap veren Ödemiş Belediyesi var olduğu sürece halkına hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir. Süreklilik gerektiren bir organizasyon olan belediyecilik hizmetleri, hayat sürdükçe devam ediyor.Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne ilçemizde görev yapan Belediye Başkanlarımız halkımıza çok güzel bir kent bıraktılar. Ahrandı tepesi de Ödemiş'e yakın en gözde tepelerimizden bir tanesidir.Arapça ihramda denilen yükselti tepe anlamına gelen bu güzide alanımız mısır piramitleri gibi yükselmektedir. 1990 yılından itibaren burada aktif bir çalışma başlatıldı. 1993 yılında dönemin Belediye Başkanı Gülen Köymen tarafından restoran, merdivenleri ve betonları döküldü ve bize de nasip oldu, bugün burada restoranın yanında Ödemiş manzaralı çay bahçesini hizmete soktuk. Çalışmalarımızı kendi imkânlarımızla yaptık. Emeği geçen tüm birimlerimize teşekkür ediyorum. Burasını 1,5 ayda tamamladık. Kentimize hayırlı olsun” dedi.

Ödemiş eski belediye başkanı Gülen Köymen de konuşmasında; “Ödemiş'in anlamlı bir günde bizi buraya toplayan değerli belediye başkanına teşekkür ediyorum. Ödemiş halkına da teşekkür ediyorum. Ödemiş halkı çok şanslı. Belediyemiz miraslarını birbirine en iyi şekilde devrederek eksik kalan halkaları tamamlıyor. Bugün hizmete giren çay bahçesi de bunların bir parçası. Başkan Keskin de yeğenim olur.

Ben de kendisine Ödemiş'e böylesine güzel bir tesisi kazandırdığı için teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından açılışı gerçekleştirilen tesiste, tüm misafirlere çay ikramı yapıldı. Ödemiş cezaevi önünden Ahrandı Çay Bahçesi'ne ücretsiz servisler dünden itibaren başladı.

AHRANDI ÇAY BAHÇESİ AÇILDI
AHRANDI ÇAY BAHÇESİ AÇILDI
AHRANDI ÇAY BAHÇESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 09:15:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 15:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?