5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Akçay Caddesi’nde konfor artıyor

AKÇAY CADDESİ’NDE KONFOR ARTIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk altısını Gaziemir Akçay ve Çiğli Anadolu Caddesi’nde hizmete aldığı yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçitlerinin sayısı artıyor. Konforlu ve emniyetli geçiş sağlayan üst geçitlerden Gaziemir Akçay Caddesi’ne 3 tane daha yapılacak ve böylece caddedeki konforlu üst geçit sayısı 4’e, kentteki toplam yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi sayısı ise 9’a yükselecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli üst geçitler kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta karayolu alt geçitleri ile kesintisiz ulaşımın sağlandığı Gaziemir Akçay Caddesi’nde bir, Çiğli Anadolu Caddesi’nde 5 adet asansörlü-yürüyen merdivenli üst geçidi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Akçay Caddesi’ndeki 3 noktaya daha yaya üst geçidi inşa ediyor.

Gaziemir Akçay Caddesi’nde ilk üst geçidi 28/24 Sokak çıkışına yaparak hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmaları süren 3 yeni üst geçit için de yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu noktaları seçti. Gaziemir Karayolu Alt Geçidi’nin her iki uç noktasına yakın bölgelerde yolun iki tarafında yolcuların daha rahat indirip bindirilebilmeleri için karşılıklı olarak oluşturulan otobüs ve minibüs cepleri yanına inşa edilmekte olan iki yaya üst geçidi ile Hava Eğitim Komutanlığı girişine inşa edilen üst geçit, karşıdan karşıya geçişlerde yayalara konfor ve emniyet sağlayacak. Yeni yapılan 3 üst geçit ile kentteki yürüyen merdivenli- asansörlü yaya üst geçit sayısı 9’u bulurken bunların toplam maliyeti de 8 milyon 874 bin 696 TL’sına ulaşıyor.

ENGELLİLERE VE YAŞLILARA BÜYÜK KOLAYLIK

Özelikle engelli vatandaşların kullanımına yönelik olarak yapılan asansörler, üst geçitlerin engelli vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanılmasını sağlarken, üst geçitlerdeki yürüyen merdivenler de yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerinde yardımcı oluyor.

Yaşlı ve engelliler de düşünülerek yapılan üst geçitler, tüm vatandaşların kullanımında yaya geçişlerine güven ve büyük bir konfor sağlıyor.

AKÇAY CADDESİ’NDE KONFOR ARTIYOR
AKÇAY CADDESİ’NDE KONFOR ARTIYOR
AKÇAY CADDESİ’NDE KONFOR ARTIYOR
AKÇAY CADDESİ’NDE KONFOR ARTIYOR
AKÇAY CADDESİ’NDE KONFOR ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 10:45:03
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 14:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?