5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Akdenizli girişimcilerin İzmirli lideri

AKDENİZLİ GENÇ GİRİŞİMCİLERİN İZMİRLİ LİDERİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye'ye örnek olarak hayata geçirdiği Genç Sanayiciler Birliği'nin başarılarını uluslararası boyuta taşıdı. EBSO Genç Sanayiciler Birliği Başkanı Yüksek Mimar Dr. Arda Beset, Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (ASCAME) Genç Girişimciler Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta gerçekleştirilen ASCAME İcra Kurulu toplantısında, Mısır'ın İskenderiye Sanayi ve Ticaret Odası ile komisyon başkanlığı için yarışan Dr. Arda Beset, yaptığı sunum ve ortaya koyduğu hedeflerle tüm kurul üyelerinin oylarını alarak başkanlığı Ege Bölgesi Sanayi Odası'na ve dolayısıyla İzmir'e getirdi.Arda Beset, ASCAME'deki 13 komisyondan biri olan Genç Girişimciler Komisyonu seçim sürecinde yaptığı İngilizce sunumda; İzmir'i ve ekonomideki gücünü anlattı. İzmir'in Türkiye'nin 3'ncü büyük kenti olduğunu söyleyen Beset, 16 OSB ve 2 serbest bölgesiyle toplam ihracatın yüzde 20'sini gerçekleştiren İzmir'in 5 limanı ile konteynerle yapılan ihracatın da yüzde 55'ine imza attığını anlattı. EBSO'nun Türkiye'nin ilk ve tek bölge odası olarak faaliyete başladığını vurgulayan Beset, 67 değişik sektörde yaklaşık 5 bin sanayiciyi bünyesinde topladığını ifade etti. Arda Beset, EBSO Genç Sanayiciler Birliği'nin 2004 yılında Türkiye'ye örnek olarak faaliyetlerine başladığını hatırlatırken, İzmir Genç Sanayiciler Derneği ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'ndan da örnekler vererek; “Halen 350 üyesi olan birliğimize önümüzdeki 5 yıl içinde her EBSO üyesinden birer temsilci almayı hedefliyoruz” dedi.

"AKDENİZ'İN GELECEĞİ DE GENÇLERDE"

Bugün dünyanın yaşadığı ekonomik koşulların insanların daha yaratıcı, rekabetçi, girişimci ve atılgan olmasını gerektirdiğini vurgulayan Arda Beset, teknolojinin geliştirilmesi ve bilgi kaynaklarına daha hızlı ulaşımdan yola çıkılarak insanların bağımsız iş yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesini, küresel ve uluslararası boyutta Akdeniz ülkelerinden girişimciliğin geliştirilmesi ve özendirilmesinin teşvik edilmesini istedi.Beset, ASCAME Genç Girişimciler Komisyonu'nun misyonunun bölgede genç girişimcilik ruhunun canlandırılıp desteklenmesi ve geliştirilmesi konularında politika üretmek olması gerektiğini belirttiği sunumunda, hedefe ulaşmak için izlenecek yolları da; “İşsizlik, gençlerin girişimci olmasıyla azalır. Gençlerin kariyerlerini geliştirme fırsatlarını yaratmaları için kişisel gelişim yollarını öğrenmelerine yardımcı olunacaktır. Eğitim ve kapasite geliştirmenin yanı sıra genç girişimcilerin iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürmeleri konusunda desteklenecektir. Akdeniz ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişim desteklenecek ve genç girişimciler bu sektörlere yönlendirilip teşvik edilecektir. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için; ASCAME üyesi Odalarda alt komisyonlar oluşturulacak ve bölgesel çalışmalar yapmaları, örgütlenmeleri ve politikalar geliştirmeleri konularında desteklenecektir. Düzenlenecek organizasyonlarla Akdeniz Genç Girişimcilik ruhunun yükseltilmesi için çalışılacaktır” diye özetledi.

Arda Beset'in sunumunun sonundaki, “ASCAME Genç Girişimciler Komisyonu'na başkanlık yaparak, ortaya koyduğum hedeflere ulaşmak için çalışmaktan şeref duyarım. Gençlik, gelecektir. Eğer bugün burada sizler, başkanlığımdaki komisyona destek olursanız, gelecek biz Akdenizli gençlerin elinde şekillenebilir” sözleri salonda alkış tufanı yaratırken, İskenderiye Sanayi ve Ticaret Odası adaylıktan vazgeçip Beset'i başkanlık yolunda tek aday olarak destekledi.

İLK KUTLAMA YORGANCILAR'DAN

EBSO Genç Sanayiciler Birliği Başkanı Beset'in ASCAME Genç Girişimciler Komisyonu başkanlığına seçilmesini ilk kutlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar oldu. Arda Beset; “Sayın Başkanımız Yorgancılar'a şahsımı buraya aday göstererek duyduğu güven için çok teşekkür ederim. Ben de Odamızın desteğiyle başkanımızı mahçup etmeyerek başkanlığı kopartıp İzmir'e getirdim. Ancak işimiz bundan sonra başlıyor. Komisyon olarak stratejimizi oluşturduk ve hedeflerimizi belirledik. İzmir her zaman hem ülkesel hem de bölgesel boyutta önder ve girişimci olmuştur. Bu girişimci ruh biz İzmirli gençlerin genlerinde olduğu için Akdeniz'de de genç girişimcilik konusunda deneyimlerimizi paylaşarak liderlik yapmaktan çekinmeyeceğiz. Öncelikli hedefimiz, Akdeniz'de genç girişimcilik ruhunu yeniden canlandırmak olacaktır” diye konuştu.

İZMİR'İN LİDERLİĞİ

Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasındaki ekonomik ve sosyal işbirliğini geliştirmek amacıyla Akdeniz'e kıyısı olan 23 ülke ve 200'ün üzerinde Sanayi ve Ticaret Odasının üyeliği ile 1982 yılında kurulan ASCAME'nin bölgenin en büyük birliği olduğunu vurgulayan Arda Beset, Genç Girişimciler Komisyonu'nun çalışmalarına derhal başlayacağını bildirdi. Akdeniz ekonomisinin gelişmesine önem verdiklerini, bölgesel ekonominin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerin desteklenip genç girişimcilerin de bu sektörlere yönlendirileceğini bildiren Beset; “Akdeniz'in güçlenmesi hem de bizim liderliğimizde güçlenmesi, İzmir'i çok daha ön plana çıkartacaktır. Kısa süre içerisinde Akdenizli genç girişimcileri organize ederek İzmir'e de getireceğiz. Akdeniz ve İzmir için yeni bir dönem başlıyor. Gerçekten elimizi sıkı tutup yoğun çalışırsak, İzmir ve Akdenizli gençler olarak gelecek bizim elimizde şekillenebilir” dedi.

AKDENİZLİ GENÇ GİRİŞİMCİLERİN İZMİRLİ LİDERİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 11:09:00
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 11:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?