5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AKP özel ekip kurdu

AK PARTİLİ KADINLAR “EVET” İÇİN YOLA ÇIKTI

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında oylanacak maddeleri vatandaşa anlatmak için 'Özel Ekip' kurdu. Kadın Kolları üyelerinden oluşturulan ekipler Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan ve AK Parti'nin görselleriyle giydirilen araçla İzmir'in 30 ilçesini gezerek vatandaşlara Anayasa Değişiklik Paketi'nin içeriğini ve evet oyunun önemini anlatıyor. Araçlarla ilçeye giden Kadın Kolları Üyeleri mahalle pazarlarındaki vatandaşlara, esnaflara, ev hanımlarına “Evet İçin 40 Neden” kitapçığını dağıtarak çalışmalara katkıda bulunuyor.

“ÇOCUKLARIMIZA AYDINLIK BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN “EVET”

Çocuklara aydınlık bir gelecek bırakabilmek için 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında verilecek her bir oyun çok önemli olduğuna dikkat çeken İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, yaptıkları çalışmalar neticesinde “Evet" oyu verilmesinin önemini anlattıklarını söyledi. 'Evet' oyu verenlerin herhangi bir partiye oy vermiş olmayacağına dikkat çeken Ulema, 12 Eylül'deki referandumda ya darbe anayasasına ya da Yeni Anayasa Değişiklik paketine evet oyu kullanılacağını belirten Nesrin Ulema; “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi 'Üstünlerin hukuku için değil, hukukun üstünlüğü için 'evet' dememiz lazım” dedi.

“EVET” İÇİN 40 NEDEN VAR

Türkiye'de yaşayan her kesim; kadınlar, çocuklar, özürlüler, yaşlılar, şehitlerin dul ve yetimleri ve gaziler için pozitif ayrımcılık istediğine dikkat çeken Nesrin Ulema, Anayasa Değişiklik Paketiyle bu konunun Anayasal güvence altına alındığını belirterek şunları söyledi:

“12 Eylül'de atacağımız evet oyu; Çocuk istismarının önüne geçilmesine 'evet' demektir. 'Fişlemenin tarihe karışmasına 'evet' demektir. İnsanların kendileriyle ilgili kaydedilen bilgilere rahatlıkla ulaşmasına, yanlışsa düzeltebilmesine, rahatsız ediciyse ortadan kaldırılmasına imkan sağlamaya 'evet' demektir. Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesine 'evet' demektir. İdarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan, uygunsuz bir muamele ile karşılaşan vatandaşların, mahkemeler dışında şikayetlerini iletebilecekleri bir Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kurulmasına 'evet' demektir. Mahkemelerin kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koyamamasına evet demektir. Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye ve yargı tarafsızlığını sağlamaya 'evet' demektir. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son vermeye evet' demektir. Vatandaşlarımızın Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunma haklarına 'evet' demektir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Türkiye'den yapılan başvuruların azaltılmasına 'evet' demektir. Türkiye'nin dünyadaki insan hakları imajına olumlu katkı sağlamaya 'evet' demektir. Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olma imkanına 'evet' demektir. Grev hakkının önündeki engellerin ortadan kaldırılmasına 'evet' demektir. Memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesine 'evet' demektir. Devlet Memurları ve diğer kamu görevlilerine verilen uyarma ve kınama cezalarına yargı yolunun açılmasına 'evet' demektir. Emekli memurların da toplu sözleşmeden yararlanmasına 'evet' demektir. Esnafın, sanatkarın, tüccarın ve sanayicinin, hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz sahibi olmasına 'evet' demektir. Demokratik standartların ve hukuk devleti anlayışının yükseltilmesiyle daha çok uluslararası sermaye girişine 'evet' demektir” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ KADINLAR “EVET” İÇİN YOLA ÇIKTI
AK PARTİLİ KADINLAR “EVET” İÇİN YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 10:06:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 10:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?