5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AKP'de 12 ilçe başkanı belli oldu

AK PARTİ İZMİR'DE KAN TAZELEDİ

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Genel Merkez'in kararı ile ilçe teşkilatlarında görev alan yeni başkanları ile objektiflerin karşısına çıktı. İl Başkanlığı'nda yapılan 18 İlçe Teşkilatının isim açıklamasında, AK Parti İzmir İlçe teşkilatlarında 6 başkan ile devam kararı aldı, öte yandan altı yeni başkan koltukların sahibi oldu. Kalan 6 ilçe başkanlığı için de isim arayışı sürüyor.

AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Ömür Kabak bunun bir koltuk sevdası değil bayrak ve hizmet yarışı olduğuna dikkat çekti. AK Parti olarak ilçe teşkilatlarında yeniden yapılanma kararı alındığını anlatan

Kabak, şöyle konuştu: "Bu yüzden 18 ilçe başkanımız görevlerinden istifa etmiştir. Genel Merkezimiz tarafından İzmir İl Koordinatörlüğü için iki milletvekilimiz görevlendirilmiştir. Daha sonra titiz bir çalışma şekli ile ilçelerde teşkilat mensupları ile bir takım görüşmeler yapıldı. Son olarak dün Ankara'da Genel Merkezimizin aldığı karar neticesinde 12 ilçe başkanımız görevlendirildi. Kalan 6 ilçe başkanlığın seçimi için ise çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız da en geç bir hafta içinde netice verecektir"

İl Başkanı Ömür Kabak, siyasette Başbakan Erdoğan'ın kadın ve gençlerin aktif rol alması gerektiği sözünü hatırlatarak şunları söyledi: "Biz özellikle kadın ve gençlerin aktif siyaset yaşantılarının oluşturulması için pozitif bir ayrımcılık bakış açısı ile duruşumuzu sergiliyoruz. Bu iki gruba çok önem veriyoruz. Bunun içinde ilçe teşkilatlarımızda üç yeni kadın başkanımızla göreve devam ediyoruz."

DAHA İYİ, İYİNİN DÜŞMANIDIR

İlçe teşkilat seçimlerinde isimler konusunda herhangi bir ön yargının oluşmadığını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, sözlerine şöyle devam etti: "İlçe başkanlıklarının seçimine Genel Merkezimiz karar vermiştir. Herhangi bir ön yargı ile yaklaşılmadı, objektif bir çalışma söz konusudur. Çünkü biz hep daha iyinin peşindeyiz. İsimleri değişen ve hizmetlerinden ötürü katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Buna göre AK Parti İzmir İlçe Teşkilatlarında; Bergama'da Hasan Şahin, Bornova'da Hüseyin Özkan, Gaziemir'de İsmail Akdağ, Menderes'de Mustafa Bahar, Narlıdere'de Aldülmuttalip Savar ve Seferihisar'da Ümit Cingöz'le toplam altı başkanla yola devam kararı alındı. Öte yandan; Buca'da Mustafa Solmaz, Çeşme'de Fatma Özen, Çiğli'de Funda Özçoban, Karşıyaka'da Tuncay Bozkurt ve Tire'de Mehmet Çeltikçioğlu ile Selçuk'da Sema Yeşilçimen ilçe başkanlıklarının koltuklarına getirilen isimler oldu. Bayındır, Beydağ, Güzelbahçe, Konak, Menemen ve Torbalı'da ise isim arayışları devam ediyor.

AK PARTİ İZMİR'DE KAN TAZELEDİ
AK PARTİ İZMİR'DE KAN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:38:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 16:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?