5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AKP'de hedef yüzde 40

HEDEF YÜZDE 40

AK Parti 3.İl Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak'ın evsahipliğinde Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, İzmir Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi, Mehmet Tekelioğlu, Erdal Kalkan, İbrahim Hasgür, Taha Aksoy, İsmail Katmerci, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,Kadın ve Gençlik Koları Başkanları,İl Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile teşkilat mensubu partililer danışma meclisi toplantısına katılanlar arasındaydı.

Danışma Meclisinin açış konuşmasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Nevruz Bayramını kutlayarak söze başlayarak; ''Nevruz nasıl yenilenmeyi müjdeliyorsa bu toplantı da umarım AK Partide yenilenmeye vesile olur''dedi. Kabak, AK Partinin tüm kurucu üye ve başkanlarına da seslenerek;''Tüm kurucu İl Başkanlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza tüm kurucu üyelerimize bütün AK Parti teşkilatı adına teşekkürü borç biliyoruz. En büyük gücümüz teşkilatlarımızdır. Güçlü Teşkilatlarımız varsa başarı gelir. Biz sorunların değil çözümlerin parçası olmak istiyoruz. Mazeret üretmiyoruz, birbirimize yük olmuyoruz, yükümüzü paylaşıyoruz" dedi.

"İzmir'de AK Parti teşkilatları olarak değişime ihtiyacımız var''diyen Kabak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bunu bilgi ve sevgiyle yapmak istiyoruz. En büyük gücümüz siz teşkilatlarımızsınız. Sizlerle AK Partiyi İzmir'de birinci parti yaparız. AK Parti İzmir'de son 3 seçimde yüzde 30-34 oy alıyor. Biz yapacağımız çalışmalarla bu oyu yüzde 40'lara çıkaracağız. AK Partiyi İzmir'de birinci parti yapacağız. İzmir'in farklı bir şehir olduğuna inanmıyoruz. Konya, Sivas, Diyarbakır, Bursa, Kocaeli neyse İzmir'de odur. İzmir'in insanının Anadolu'nun insanından hiç farkı yoktur. Bir özeleştiri yapalım. İzmirli AK Partililer olarak biraz Konyalılardan veya Erzurum'dan, Samsundan biraz farkımız var. O farkımız da fazla çalışmamak. Onlar kadar fedakarlık yapmamak. Biz de bir Kocaeli teşkilatı gibi İstanbul, Samsun gibi çalıştığımızda inanıyorum ki; bizim oylarımız da yüzde kırkların üzerine çıkacak yüzde ellileri geçecek. Kadınlarımız olmazsa İzmir'de başarılı olamayız. Kadın Kollarımızın yanında aynı şekilde Gençlik kollarımızla bu başarıyı sağlayacağız.''

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise konuşmasında Ermeni Tasarısı ile ilgili söylemlere cevap verdi. Başbakan Erdoğan'ın Ermenilerle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını ifade eden Gönül; "Ermenistan'ın kurulduğunda nüfusu 3.5 milyondu.Şimdi ise ekonomik sorunlardan dolayı 2.5 milyona geriledi. 100 bin kadar Ermeni de Türkiye'de kaçak olarak hayatını kazanmaya çalışmaktadır.Hukukta böyle bir şey yok. Bir yere ya turist olarak girersiniz yahut oranın mukimi olursunuz. Kaçak çalışma diye bir şey yok. Başbakanımız buna dikkat çekmek için ifade etti'' diye konuştu.Devlet Bakanı Mehmet Aydın da AK Partinin en büyük yatırımını demokrasiye yaptığını vurguladı. Aydın;''Hasırın altına süpürülenlerin büyük bölümü demokrasi meseleleriydi. Türkiye, artık her 10 yılda bir demokrasisinin sallanmasına, hırpalanmasına tahammül edemezdi. Yapılan anayasal ve yasal düzenlemelere bakın. 'Yapılması zor' diyenler, bunları nasıl hayata geçirdiğimize şaşırıyorlar, bunu biz demiyoruz, dünya söylüyor''şeklinde konuştu.

İzmir teşkilatına bir sunum yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem de;''İzmir'de de yıllar önce başlanmış ancak, sadece başlanmış birçok atıl yatırım vardı.'' diyerek AK Parti Hükümetlerinde İzmir'de tamamlanan birçok hizmeti sıraladı.''Örnek mi işte Beydağ Barajı, Gördes Barajı, bilmem kaç hastane.Bizim İktidarımız ne yaptı? Hepsinin açılışını gerçekleştirdi. AK Parti'nin lügatinde ise 'bitmemiş' diye bir şey yoktur İzmir imiz eğitimde de hak ettiği noktayı yakalasın diye, takriben 7 yılda 5 bin 500 derslik yaptık.Bilişim teknolojileri sınıfları kurduk ve İzmirimize bizim İktidarımız yaklaşık 27 bin adet bilgisayar gönderdi. Nedir buradaki fark AK Parti farkıdır. Dokuz Eylül, Ege, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüleri bünyesinde fakülte, yüksek okul araştırma ve uygulama merkezleri hizmete açıldı.Türkiye genelinde de Üniversitesiz şehir bırakmadık. Üniversite öğrencilerine İktidarı devraldığımızda 45 Türk Lirası burs ödeniyordu.

Şimdi bu rakam 180 Türk Lirası'na çıktı. Biz bu tür hamlelerimizle öğrencilerimizin kıymetini bilirken, CHP öğrencilerimizin aldığı burslara da göz dikti ve yaptığı itirazla Belediyelerin öğrencilere burs vermesi uygulamasını durdurdu. Öğrencilerimizin cebine para girmesinden neden rahatsız oldular bir türlü anlamak mümkün değil. Biz ne yapıyoruz, onlar neyin peşinde. Peki nedir aradaki fark? AK Parti farkıdır''dedi.

HEDEF YÜZDE 40
HEDEF YÜZDE 40
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 17:10:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 17:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?