5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ali Özgentürk'ten 'Görünmeyen'

ALİ ÖZGENTÜRK'ÜN

Yönetmenliğini Ali Özgentürk'ün yaptığı 'Görünmeyenler' isimli filmi İzmir Swiss Otel Grand Efes'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İlk basın toplantısını İzmir'de düzenlenen filmin oyuncuları tam kadroyla basının karşısına çıktı ve film hakkında merak edilenleri anlattı. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla Türk filmlerinde başlayan sıçramayla birlikte kaliteli filmler yapılamaya çalışıldığını ve İstanbul temalı oryantal yapının değişmesi gerektiğine inanan Ali Özgentürk, "Türk sineması ile Avrupa'ya ve dünyaya açılmamız kolaylaşıyor. Bu proje, ekibi ile büyüyen bir proje İstanbul - İzmir - Seferihisar bölgelerinde çekimlerimiz devam ediyor. Beklentilerimiz büyük ve bu ekip ile başarıyı yakalayacağımıza olan inancımız sonsuz" dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel sekreteri Yılmaz Kurt ise, "Sanatın her dalı ile ilgili çalışmalarımız var. 600'ü aşkın projeyle sanat ve sanatsal etkinliği çalışmalarımız içinde barındırıyoruz. İstanbul kültürlerin beşiği olan bir kent dolayısıyla İstanbul'a atfedilen bu unvan, İstanbul için çok ta şaşırtıcı olmamıştır. Sanatın evrensel bir dil olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda 50'yi aşkın proje gerçekleştirildi. 2011 yılında da bu projeler bizi yurt dışında temsil eden filmler olacaktır" dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sinema ve Belgesel Bölümü Direktörü Dr. Yusuf Kaplan da, "Sinema filmlerimizin etkileriyle Avrupa'nın da bizi anlatmasını sağlamak istiyoruz. Ali Özgentürk çok değerli bir yönetmen. 'AT' filmi başta olmak üzere birçok önemsediğim filmleri var. Başarılarının karşılığını dünyada da almış bir sanatçıdır. Çalışmalarımızın bu kadar verimli ve dinamik geçmesine destek olan genç arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Almanya'dan gelen ve ülkesinde tanınan isimlerden olan oyuncu Udo Kier de projenin kendisini çok etkilediğini ve böyle bir projede çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Filmin oyuncularından Gürgen Öz çalışmalarının oldukça verimli geçtiğini ve dolayısıyla beklentilerinin hayli yüksek olduğunu hatırlatarak, "Ali Özgentürk ile çalışmak güzel bir deneyim. Filmde 1936 dönemi karakterini canlandırıyorum. Tarihsel bir gerçekliliği olan bir filmde oynamak çok ilgi çekici" diye konuştu.

Aşk, politika, ve müzik konularının etkin olduğu film 17 Aralık'ta vizyona girecek.

ALİ ÖZGENTÜRK'ÜN
ALİ ÖZGENTÜRK'ÜN
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 16:53:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 18:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?