19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aliağa'ya TRT ilgisi

TRT'de yayınlanacak olan 'Türkiye'deki Dünya' isimli programın çekimleri İzmir'in Aliağa ilçesinde yapıldı. Aliağa'nın tarihi ve turistik değerlerinin yanında ilçenin soysa-kültürel yapısının da konu alındığı programın çekimleri TRT Ankara Televizyonundan gelen deneyimli geniş bir kadro tarafından gerçekleştirildi. 

TRT İnt Kanalında her Cumartesi saat 14.20'de 'Türkiye'deki Dünya' adıyla yayınlanan program için Aliağa'ya gelen TRT ekibi, ilçede bulunan Bulgaristan göçmenleri ile röportaj yapıp, Aliağa'nın meşhur Ahçısı Kayhan Eyüboğlu'ndan Girit yemeği tarifi aldı. TRT Ekibi TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezinde de çekimler yaparak Aliağa'da özellikle son yıllarda ev hanımları arasında yoğunlaşan Hasır Bilezik Altın ve Gümüş örme işini de ekranlarına taşıdı. Aliağa'yı Sanayisinden, günlük yaşama kadar her yönü ile inceleyen TRT ekibi, 50 yıllık birikimini Müze ve Koleksiyon evinde biriktiren Hicri Tuncalı ile söyleşi yapıp, Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı olan Tansu Kaya'dan da ilçe hakkında geniş bilgi aldı. Yapım ve yönetmenliğini Mine Erkan ve Necla Erol'un üstlendiği 'Türkiye'deki Dünya' isimli programın çekimlerinde Bestami Yakıcı Kameraman olarak görev yaparken Yusuf Zorlu da ses ve ışıkçı olarak yer aldı. Aliağa'nın konu alındığı 'Türkiye'deki Dünya' Programı Kasım ayı içinde TRT İnt Kanalının yanı sıra TRT Türk ve TRT 2 kanallarında da tekrar olarak yayınlanacak. 

Aliağa'daki çekimler hakkında değerlendirmelerde bulunan TRT Ankara Televizyonu çalışanlarından ve 'Türkiye'deki Dünya' Programının yapım ve Yönetmeni Mine Erkan, "Aliağa'yı, insanların huzur ve barış içinde yaşadığı bir kent olarak gözlemledim" dedi. 

Erkan, "Türkiye'deki Dünya' isimli programımızın Kasım ayı içinde yayınlanacak bölümünde Aliağa tanıtılacak. Aliağa'daki kent yaşamından kesitler sunulacak. İnsanların bir arada huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunu vurgulayacağız. Bu çerçevede konumu itibariyle birçok göç alan ilçede Bulgaristan'dan gelen soydaşlarımızın yaşantıları, Çakmaklı Köyündeki Boşnak asıllı vatandaşlarımızın yerli halkla kaynaşması ve kardeşçe yaşamasını işleyeceğiz. Ayrıca Belediye Başkanı Sayın Tansu Kaya'dan Aliağa değerlendirmelerine yer vereceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 11:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?