26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Alman Vakıf Üniversitesi kurulacak

Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Avrupa Birliği Yolunda Türk Dış Politikası ve Türk Kamuoyu' konulu bir söyleşiye katıldı. 

Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı olarak önemli projelere imza attıklarını bunların başında Almanca dilinde eğitim veren bir vakıf üniversitesi kurma çabası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Faruk Şen, bu süreçte yaşadıkları arazi bulma sıkıntısı nedeniyle projelerini İstanbul'da uygulayacaklarını söyledi. Prof. Dr. Şen "Çabalarımıza İzmir'de başladık. Torbalı'da bize bir arazi verildi fakat orası olmadı. Şu anda Çeşme'ye temas ediyoruz fakat İstanbul'dan çok çarpıcı bir teklif geldi. İstanbul'da Riva'da 500 dönümlük bir arazi var. Hepimizin gönlü İzmir'de yatıyor fakat maalesef arazi verilmede devlet ve belediye arasında sıkıntı yaşadık çok kolay değil o açıdan herhalde İstanbul'a kaçacağız" dedi. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği sürecini çarpıcı tespitlerle anlatan Prof. Dr. Faruk Şen, "Bu konuda süreç devam ediyor, Avrupalılar deyim yerindeyse bizimle nişanlılığı kabul ettiler ancak bir türlü nikaha yanaşmıyorlar. Bizimle sürekli nişanlı kalmak istiyorlar" dedi.
Prof. Dr. Şen "Ben Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesini gönülden istiyorum. Türkiye'ye bu yolda 35 madde öngörülmektedir. Eğer önü kesilmezse Türkiye AB'nin öngördüğü bu maddeleri 2010 yılına kadar aşacaktır. Dört büyük ülke Türkiye'yi AB'ne istememektedir. İtalya, Portekiz, Slovenya gibi ülkeler de Türkiye'yi bu yolda desteklemektedir. Türkiye'nin AB yolunda önemsemesi gereken birtakım konular var. Politika, Bütçe, Serbest Dolaşım Hakkı, Gümrük Birliği ve Güvenlik gibi konularda Türkiye doğru adımlar atarsa büyük gelişmeler gösterecektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 09:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?