5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Alt yapı yenilendi, su arızaları azaldı

İZMİR’DE ALT YAPI YENİLENDİ, SU ARIZALARI YÜZDE 6 DÜŞTÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı yatırımlarına hız verdiği İzmir’de, su arızaları da bir önceki yıla oranla yüzde 6 azaldı.

Su dağıtım şebekesindeki arızalara en kısa sürede müdahale etmek için 24 saat çalışan İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, 2009 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 6 oranında daha az şikayet aldı.

İZSU, 2008 yılında 64 bin 178 su kaydı arızası alırken, 2009 yılında bu rakam 60 bin 607 oldu. Su arızalarının azalmasında en büyük etkenin, eskiyen su şebekelerinin yenilenmesi olduğunu açıklandı.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, şu bilgileri aktardı: “Kaliteli ve standartlara uygun malzemelerle su şebekesi ve bina branşman hatlarını yeniliyoruz. Bu malzemeleri kullanacak ekiplerdeki elemanlara sürekli eğitim vererek malzemelerin uygun ve doğru kullanımını sağlıyoruz. Sık sık arıza yapan sokak şebekeleri ve bina branşman hatları hemen ekiplerimiz tarafından yenileniyor. Su dağıtımında bölge bazında şebeke basıncını düzenleyip ayarlıyoruz. Tüm bunlarla birlikte arıza sayımızda da ciddi azalma oldu.”

ARIZALARA 55 EKİP MÜDAHALE EDİYOR

İZSU Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Daire Başkanlığı, güçlenen araç filosu ve ekip sayısı ile Merkez, Karşıyaka, Buca, Bornova ve Narlıdere Teknik Amirlikleri olmak üzere beş noktadan hizmet veriyor. 4’er kişiden oluşan 55 ekip, 73 araçla kent içindeki su dağıtım şebekesindeki arızaları gideriyor. Sokak şebekesi ile bina arasında kalan branşman arızaları, sayaç yanı patlağı ve su borusu patlaklarına arızanın büyüklüğüne bağlı olarak büyük, küçük ve orta olmak üzere personel ve araç kapasitesi değişen ekiplerle müdahale ediliyor. İZSU’da gece boyunca da vardiya ekipleri görev yapıyor.

İZMİR’DE ALT YAPI YENİLENDİ, SU ARIZALARI YÜZDE 6 DÜŞTÜ
İZMİR’DE ALT YAPI YENİLENDİ, SU ARIZALARI YÜZDE 6 DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 10:10:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 14:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?