5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Altay'a haciz şoku!

ALTAY'A MAÇ ÖNCESİ HACİZ ŞOKU

Altay'dan alacaklarını tahsil edemeyen Lescon firması, sabah saatlerinde Altay Spor Tesisleri'ne gelerek haciz işlemlerine başladı.

Sabah saatlerinde basına haber vererek haciz işlemlerine başlayan firma avukatları, Altay yöneticilerine zor anlar yaşattı. Bucaspor maçından birgün önce haciz işleminin olması yönetimi tedirgin ederken, firma avukatları Altaylı yöneticileri oyuncuların odalarına girmekle tehdit ettiği iddia edildi. Firma avukatlarının sık sık kupaların heryerlerini sormaları dikkat çekerken, Avukat Esennur Ezgi'nin yerel medyayı taraf tutmakla suçlaması herkeste tepkiye sebep oldu.

Tesislere gelir gelmez kameraların karşısına geçen firma avukatı Esennur Ezgi, "Takımdan forma alacağımız var. Borç çok eski daha önce ödenmesi gereken borçlardı. Şubat ve Mart ayı senetleri ödenmediği için buraya geldik. Daha günü gelecek senetler de mevcut. Toplam borç 133 bin TL civarı. Şimdi 50 bin TL'yi tahsil etmek için geldik. Eğer para ödenmez ise bugün burada muhafaza işlemi yapacağız. İhtiyatlı haciz ile geldik. Yani geldiklerimizden haberleri yok. Bu parayı ödemek zorundalar yoksa buradan mal

kaldıracağız. Maddi değeri olan her şeyi kupalar dahil alacağız. Senetler Şubat ayından, Temmuz ayına kadar" şeklinde konuştu.

Bir süre içerde pazarlık yapan kulüp yöneticileri firmanın istediği miktarı toparlayamadığı ifade edilirken firma avukatı Esennur Ezgi, "Kulüp başkanı bu sene de kefildir. Kornerspor da kefildir. İçeride alacağımızı istedik. Ödeyemeyiz dediler. Kupalar dahil olmak üzere her şeyi toplayacağız" şeklinde konuştu.

Altay Kulübü avukatı Umut Köroğlu ise, "Bazı yerlerden alacaklarımız var. Ama hafta sonu olduğu için hazırlıksız yakalandık. Bize sadece ödeme diyorlar ya da ne varsa alıp gidicez diyorlar. Yapacak bir şey yok. Çarşambaya kadar iki yönetici arkadaşımla birlikte şahsi senedimizi vereceğiz. Konu hallolmuş oluyor. Ama üzücü olan işlemin bugün yapılmış olması. Size de haber verilerek geliyorlar. Ayrıca hocanın odasına girmekle tehdit ediyorlar. Durum üzücü. İlerleyebilmek için tüm yönetimin kenetlenmesi

gerekir. Lescon bizi bekleyebilirdi. Beklemediler sağlık olsun. Takımın bundan etkilenmemesi önemli. Borç 25 bin TL ancak günü gelmemiş bir senedi ödetmeye de çalışıyorlar. Bizde kabul ettik. Yeter ki iş çözülsün" dedi.

Firma avukatı Esennur Ezgi de, "İçeride bir anlaşma yaptık. Bir günlük çek aldık. Arkasına kulübün avukatı ciroladı. Yarın tekrar geleceğiz. Çeki elden tahsil edeceğiz. Eğer ki ödenmezse buradaki tüm kupalar olmak üzere alacağız. Odalara girilmedi. Maçları kötü geçsin istemiyoruz. Yarın parayı tahsil etmek istiyoruz. Kupaların tamamı hacizli. Ancak daha iş bitmedi. Çekin karşılığını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bir süre sonra çekin cirosunun yetersiz bulunmasının ardından Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz kulüp tesislerine gelerek tartışmaya ortak oldu. Anlaşmaya varılamamasının ardından haciz işlemlerine başlayan avukatlar kulüp tesisindeki klima, bilgisayar gibi eşyaları toparlamaya başladı. Bir süre sonra başkan Niyazi Konuşmaz'ın devreye girmesi ile tekrar mallar araçlardan indirildi.

Tesis çıkışı basın mensuplarına konuşan firma avukatı Esennur Ezgi, "Çekin arkasındaki imzanın yetkisi yoktu. Biz de malları kaldırdık. Ardından başkan imza attı ve ciroyu tamamladı. Bir günlük anlaşma sağlandı. Yarın maçtan sonra çeki tahsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

Altay başkanı Niyazi Konuşmaz da yaptığı açıklamada, "Ödeme iki gün geçmiş. Ne yapmak istediklerini kendileri bilmiyor. Yarın maçtan sonra bir şeyler olursa vereceğiz. Çarşamba'ya kadar uzattık süreyi. Lescon firmasından mallarımızı alamadık. Ağustos ayında teslim edecekleri malları bize henüz teslim edemediler. Aynı şeyi Sakaryaspor'a yaptılar. Biz de hukuki yolları kullanacağız" dedi.

ALTAY'A MAÇ ÖNCESİ HACİZ ŞOKU
ALTAY'A MAÇ ÖNCESİ HACİZ ŞOKU
ALTAY'A MAÇ ÖNCESİ HACİZ ŞOKU
ALTAY'A MAÇ ÖNCESİ HACİZ ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 18:59:00
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 19:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?