5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Altay'da Demirbakan dönemi

ALTAY'DA DEMİRBAKAN DÖNEMİ

Bank Asya 1. Lig takımlarından Altay'da teknik direktörlüğe Coşkun Demirbakan getirildi.

Teknik direktör Ercan Ertemçöz ile yollarını ayıran Altay Yönetimi, Coşkun Demirbakan ile sözleşme imzaladı. Altay Yönetim Kurulu'nun daveti üzerine Adapazarı'ndan yola çıkan Demirbakan, bugün öğle saatlerinde geldiği Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde yönetim kurulu tarafından karşılandı. Tesisleri gezen, antrenör ve sağlık ekibinden geçmişe yönelik raporlar alan Demirbakan, yardımcılıları Koray Cinel, Mustafa Eskisoy ve Erol Camkıran ile geniş kasaplı bir toplantı da yaptı. Daha sonra profesyonel şube

yönetimi ile bir araya gelen Demirbakan, sözleşmesiyle ilgili tüm detaylarda anlaşıp, sezon sonuna kadar 1 yıllık mukavele imzaladı.

Futbolculuk döneminde Altay'da forma giydiğini, camiayı ve kulübün yapısını çok yakından tanıdığını belirten Demirbakan, "Altay, özellikle son 8-10 senede derin acılar yaşayan bir kulüp. Ama her şeyin üstesinden gelerek bugünlere ulaştı. Bu örnek bile camiasın ne kadar güçlü bir temele sahip olduğunu gösterir" dedi.

Yönetimin sezon başında 3 yıllık idari, mali ve hukuki bir planlamayla işbaşına gelmesinin çok önemli bir adım olduğunun altını çizen, bunu "iddiasızlık" olarak yorumlamamak gerektiğini vurgulayan Demirbakan, "Altay adının geçtiği her yerde iddia vardır. Yönetim kurulu ve futbolcu kadrosu da bu inancı fazlasıyla taşımaktadır. Altay Kulübü'nün hedefi öncelikli olarak ilk 6'ya girmektir. Her dönemdeki kadrolarıyla bunu başaran Altay, bu sezon da öncelikli hedefini yakalayacaktır. Bugünden itibaren

hedefimize doğru ilk adımlarımızı atmaya başlıyoruz" diye konuştu. Görev yaptığı hiçbir takımda bahanelerin arkasına sığınmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, "Altay takımı, sahaya kazanmak için çıkar. İki gol yiyen bir takım, eğer 3 gol atarsa benim gözümde başarılıdır. Hakem iki penaltı verdi ve güneş gözümü aldı gibi bahaneler üretmem ve futbolcu kadrosunun da üretmesine izin vermem" dedi. Demirbakan, imza töreninin ardından takımla kısa süreli bir toplantı yaparak ilk çalışmasına çıktı.

 

DEMİRBAKAN KİMDİR?

1954 yılında Eskişehir'de doğan Coşkun Demirbakan, 1982 yılında futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra antrenörlüğe Akyazı'da başladı. Daha sonra Alanyaspor, Erzurumspor, Malatyaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Antalyaspor, Kahramanmaraşspor ve Kocaelispor takımlarında görev yaptı. Sakaryaspor'u iki kez TFF 1. Ligi'ne, Diyarbakırspor'u iki sezon önce Spor Toto Süper Ligi'ne çıkaran Demirbakan, Sakaryaspor, Eskişehirspor ve Diyarbakırspor takımlarıyla play-off finali de oynadı.

ALTAY'DA DEMİRBAKAN DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 17:58:05
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?