5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

ALTO'dan gençlere girişimcilik eğitimi

ALİAĞA'DA GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Aliağa Ticaret Odası, gençlere yeni iş olanakları oluşturmak amacıyla KOSGEB ve ABİGEM İşbirliğinde Girişimcilik Eğitimi yapacak.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, içinde bulunduğumuz dönemde en önemli sermayenin "bilgi" olduğunu belirterek:"Kendi işini kurmak, emeğini ve iş gücünü kendi iş yeri için harcamak isteyen fakat nereden ve nasıl başlayacağını bilmeyen üniversite öğrencileri, gençler, ev hanımları ve içinde girişimcilik ruhu taşıyan herkese yönelik önemli bir eğitimi Odamızda yapacağız. KOSGEB ve Aliağa Ticaret Odası ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından gerçekleştirilecek ücretsiz eğitime girişimci ruhu olan herkesi davet ediyorum" dedi. KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü, ABİGEM ile işbirliğinde yapılacak eğitim 5 gün sürecek. 1 Mart 2010 Pazartesi günü başlayacak ücretsiz eğitim 5 Mart Cuma akşamı sona erecek. Eğitim katılımcı sayısı 25 kişi ile sınırlı olup, fazla başvuru olması halinde başvurusu sırası ve başvuruda doldurulan test puanına göre sıralama yapılacak

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALİAĞA'DA İLK KEZ YAPILIYOR

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa'da özellikle genç işsizlerin sayısının hızla arttığına işaret ederek bu konunun önemli bir ekonomik ve sosyal sorun haline dönüştüğünü söyledi. Saka:"Aliağa'da girişimcilik potansiyeli olan gençlerimize dönük önemli bir eğitime başlayacağız. Eğitimde; girişimcilik, iş kurma ve yönetme, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler verilecek. KOSGEB'e Aliağa'da böylesi bir eğitimi programına almasından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.Ücretsiz olarak yapılacak Eğitim programına katılmak isteyenlerin Aliağa Ticaret Odası'na başvurmaları gerektiğini dile getiren Saka: "26 Saatlik bu eğitimin verimli geçmesi için katılımcı sayısı 25 ile sınırlandırıldı. Katılmak isteyenler acele etmeli. Başvuru formunda bulunan Girişimcilik testine verilen cevaplar ve başvuru sırası dikkate alınarak 25 kişilik kursiyerler belirlenecek" dedi.

ALİAĞA'DA GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 11:01:00
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 11:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?