5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ana şefkati ile AB şefkatini birleştirdik!

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ'IN İZMİR TURU

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bağış, toplantının ardından Türk- Yunan İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ile görüştü.

AB'de günlük yaşam imkanlarının artması için her adımı attıklarını vurgulayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış; şöyle konuştu: "Örneğin Ana şefkati ile AB şefkatini birleştirdik. AB standartlarında bebek maması satıyoruz. Kırmızı motorinin kullanılmasını şehir merkezinde yasakladık. Çünkü kanser riski yaşıyorduk. Bu yaptığımız AB'nin değil bizim havamızı temizliyor. Bu yüzden Türkiye bu barış projesinde yer almalıdır. Kimileri bu süreç Diyarbakır'dan geçer diyerek abukça yol gösteriyor."

Türkiye'nin daha iyi şartlar da olması için çalıştıklarını anlatan Bağış, şunları söyledi: "Rahmetli Özal yabancı sermayeyi kendine çekmek için çok uğraştı. Ancak, hukukun güvenilir olmadığı bir ülkeye yabancı sermaye çekilmez. Biz reform yaptık. İktidar ve muhalefet ele ele verdik ve reform yasasını geçirdik. AB'yi geçmek için reformlar yapmalıyız. Biz kendi aramızda çekişirsek demokratikleşemeyiz. Bu paket yetersiz bir pakettir. Ancak gücümüz yettiği kadar başardık. Oyunuzu vermeden paketi okuyun. Bu pakete 'Evet' oyu vermezseniz. Türkiye bugün kü Türkiye'den farklı olmayacak. Ama 'Evet' darbeci zihniyeti bitirecektir."

Bakan Bağış, Avrupa Birliği (AB) Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nın ardından Türk - Yunan İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve iş adamlarıyla görüştü.

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ'IN İZMİR TURU
BAKAN EGEMEN BAĞIŞ'IN İZMİR TURU
BAKAN EGEMEN BAĞIŞ'IN İZMİR TURU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 18:16:05
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 18:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?