5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Anadolu'yu tanıttılar

ANADOLU'YU TANIDILAR TANITTILAR

Anadolu'yu tarihiyle ve kültürüyle tanıtmak üzere yola çıkan gençler önemli bir projeye imza attı. 'Grup Anadolu' isimli ekip 'Gezelim, görelim, öğrenelim' isimli projeleriyle farklı ülkelerden 12 genci İzmir'e davet ederek Anadolu kültürü ve tarihini anlattılar.

Gençlerde kendi toplumları ile ilgili tarih ve kültür bilincini oluşturmak, farkındalık yaratmak, üzere yerel bir proje hazırlamaya karar verdiklerini söyleyen proje danışmanı Zehra Zihnioğlu, “AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) hibesi ile gençlik girişimleri kapsamında 'Gezelim, görelim, öğrenelim' isimli ulus ötesi bir proje hazırladık. Projemizin yerel bölümünde, Anadolu tarih ve kültürünü İlk çağ, Roma ve Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti dönemlerine ayırarak inceledik.

Anadolu tarih ve kültürü hakkında bilinç oluşturulması ve araştırma teknikleri konusunda Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Gölen tarafından 2 günlük bir seminer verildi. Seminere 35 genç katıldı. Seminer sonucunda katılımcılar 5 gruba ayrıldılar. İlk çağ dönemi için Alacahöyük, Hattuşaş, Truva'da, Roma ve Bizans dönemi için İzmir, İstanbul ve Selçuk'ta, Selçuklu dönemi için Konya'da, Osmanlı dönemi için Bursa'da ve Türkiye Cumhuriyeti dönemi için Ankara'da gençler kendi konularıyla ilgili araştırma ve yerel halkla görüşmeler yaptılar, müzeleri ziyaret ettiler, anket ve röportajlar gerçekleştirdiler. Bu çalışmalardan elde ettikleri bilgi ve belgeleri derlediler, kapsamlı bir “Anadolu Tarihi” sunumu hazırladılar”

Zehra Zihnioğlu, projenin ulus ötesi bölümünü de şöyle anlattı, “İsveç'ten 4, Litvanya'dan 4 ve Çek Cumhuriyeti'nden 4 olmak üzere toplam 12 genç İzmir'e geldi. Daha önce hazırlanan “Anadolu Tarihi” sunumu yabancılara anlatıldı. İzmir'in tarihi ve kültürel yerleri gezdirildi, Türk kültürünü tanıtan çalışmalar yapıldı. Ayrıca yurtdışından gelen gençler de kendi tarih ve kültürlerini tanıtan sunumlar yaptılar”

ANADOLU'YU TANIDILAR TANITTILAR
ANADOLU'YU TANIDILAR TANITTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:04:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?