5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ankara timleri hazır

İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, Ankara'da 'yakın markaj' gerektiren Ege Medeniyetleri Müzesi ile İzmir-İstanbul otoyolu yatırımının her iki taraftan 'eşzamanlı' olarak başlatılması konularında etkin rol oynayacak isimleri belirledi.

Otoyol için İlknur Denizli, Cemal Öztürk, Geza Dologh ve Erol Diren, müze için de Oğuz Tatış, Özdemir Sökmen, Hüseyin Porsuk, Rıza Gençay ve Mehmet Gülaylar'dan oluşan iki özel ekip kuruldu.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 7. toplantısı, tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Toplantı Yöneticisi Tufan Ünal'ın açılış konuşmasının ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro hattındaki betonlama ihalesini durduran Kamu İhale Kurumu'na karşı yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtıklarını belirterek, “Bize destek amacıyla davaya kurumsal olarak müdahil olan İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Barosu yönetimlerine teşekkür ediyorum” dedi. Davaya ilişkin değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Konu şu anda yargıya intikal etmiş durumda, bir şey söylemek doğru olmaz. Sadece İzmir lehine bir karar çıkması umudumuzu iletebiliriz” dedi.

Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun çalışmalarının “iyi gittiği”ne işaret eden Başkan Kocaoğlu, “Bu birliktelik güzel bir ses getirdi. İzmir bu ivmeyi, bu birlikteliği sürdürmeye devam ederse, çok daha güzel gelişmeler olacaktır” diye konuştu. Çalışmalarda titiz davranıldığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Burayı siyasi bir platform yapmama noktasında hepimiz yoğun çaba gösteriyoruz, dikkat ediyoruz, bu çok önemli” dedi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik'in 81. üye olarak kabul edildiği İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında, Bakanlıklara iletilen öncelikli projelerin takibi konusunda iki özel ekip de oluşturuldu. İzmir-İstanbul Otoyolu yatırımının her iki taraftan da eş zamanlı olarak başlatılması konusunda lobi çalışmaları yürütmek üzere İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Cemal Öztürk, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve Dimes Genel Müdürü Erol Diren'den oluşan 4 kişilik bir ekip kuruldu. Toplantıda, Ege Medeniyetleri Müzesi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi konusundaki çalışmalarda etkin rol oynayacak 5 kişilik bir ekip daha oluşturuldu: EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, BASİFED Başkanı Hüseyin Porsuk, TÜRSAB İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay ve ve Kemeraltı Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'na bir prestij bina kazandırılması, Çeşme ve Alaçatı'daki turizm yatırımları konusunda Bakanlık'tan destek alınması ve Kemeraltı'nda butik otel konsepti, yeni sokak modeli ve yatırım alternatifleriyle ile ilgili proje çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, Çeşme Yarımadası'nda kurulacak olan rüzgar santralleri iletim hattı konusunu gündeme getiren ENDA Holding Murahhaz Azası Uğur Yüce, bölgede 12 yatırımcı tarafından gerçekleştirilecek 15 rüzgar santralinin toplam 460 MW güce sahip olacağını hatırlatarak, “Ancak bölgede mevcut bağlantı ve iletim hattı kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle yaklaşık 10 yıldır bekliyoruz. Kurulumuzun bu işe sahip çıkması, bölge ekonomisi açısından hayati öne taşıyor” dedi.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun 7. toplantısına şu isimler katıldı, Aziz Kocaoğlu, Tufan Ünal, Ekrem Demirtaş, Ender Yorgancılar, Prof.Dr. Atilla Sezgin, Öner Akgerman, Uğur Yüce, Erdoğan Özgörkey, Nail Özkardeş, Oğuz Tatış, Cem Bakioğlu, Samim Sivri, Şinasi Ertan, Kemal Çolakoğlu, Mehmet Tiryaki, Necip Kalkan, Mustafa Güçlü, Cemal Öztürk, Seyfullah Çevik, Ahmet Küçükbay, Mehmet Timuroğlu, Özdemir Sökmen, Mehmet Gülaylar, Cihan Türsen, Erol Diren, İlknur Denizli, Hüseyin Porsuk, Kemal Zorlu, Çetin Ali Dönmez, Rıza Gencay, Prof.Dr. Murat Barkan, Cemal Elmasoğlu, Alaattin Yüksel, Enis Özsaruhan, Sıtkı Şükürer, Önder Türkkanı, Prof.Dr. Alp Timur, Mehmet Gülaylar, Güngör Şarman, Asiye Bilge Tosun, Ertuğrul Işıksoy, Refik Uzun, Kaşif Özkan

İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR
İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR
İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR
İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR
İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR
İZMİR'İN ANKARA TİMİ HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:03:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?