5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aras Holding'ten yurtdışı atağı

ARAS HOLDİNG'İN İLK YURTDIŞI ATAĞI ORTADOĞU'YA

Aras Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, 15 ili kapsayan "Yol açık 2010" toplantılarının ilk ayağı olan İzimr'de geleceğe yönelik hedeflerini aktardı. Krize rağmen yüzde 35 büyüdüklerini ifade eden Başkan Aras; yakın dönem hedeflerinin Ortadoğu ve Avrupa olduğunu açıkladı.

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, Aras Kargo İcra Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Gündüz ile birlikte " Yolaçık 2010" adını taşıyan ve holdingin 2012 yılına kadar hedef ve stratejilerini içeren yol haritasını açıklamak adına 15 ili kapsayan Anadolu turuna çıktı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve iş dünyasının tanınmış simalarının iştirak ettiği toplantıda konuşan Aras Holding Yönetim Kurulu başkanı Evrim Aras edindikleri yepyeni vizyonla yola çıktıklarını ifade ederek; " Bundan 2 yıl önce 7 kıtada 7 yıldızlı hizmet olarak tanımladığımız hedefimiz geleceğimizi tayin ediyor" dedi. Batının teknolojisini iyi kullandıklarını açıklayan Başkan Evrim Aras; " Doğunun kültürünü de iyi biliyoruz. Bunun için ilkyurt dışı atağımızı Ortadoğu'ya yapacağız. Ardından Avrupa gelecek, 7 kıtada 7 yıldızlı hizmet anlayışla kendinden emin adımlarla yol almayı sürdeceğiz. Aras'ı bir dünya markası yapmak için ilk hedef 2012" şeklinde konuştu.

Son iki yıldır büyük ve kapsamlı bir yenilenme sürecine girdiklerini açıklayan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras; " Krize rağmen son iki yılda yüzde 35 büyüdük. Bölgeler düzeyinde yönetim tarafından verilen hedefler ise yüzde 90 oranında başarılı. Yakın dönem hedefimiz Ortadoğu'ya ve Dünyaya açılmak" dedi.

"LOJİSTİK PİYASANIN NABZIDIR"

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş Aras Holding'in logosunu yelken benzetmesine bulunarak; "Aras yelken misali arkasına rüzgarı almış ilerliyor"dedi. Taşımacılık sektörünün önemli sektörler arasında yer aldığını açıklayan Başkan Demirtaş odalarında kurye-kargo şirketlerinden oluşan bir meslek komitesinin olduğu ve mensup olan 200'ü aşkın kişinin yarısının Aras şirketler grubunun üyelerinden oluştuğuna dikkat çekti İzmir Lojistik Merkezi projesi için henüz Ulaştırma Bakanlığı'ndan onay alamadıklarını dile getiren Demirtaş, lojistiğin piyasa nabzo olduğunu söyleyerek inişli çıkışlı bir ekonomi trendinde program yapabilmenin zor olduğunu aktardı.

Toplantıda konuşan iş adamı Sinan Engin ise marka olma yolunda ilerlemek isteyen şirketlerin doğru bir lider statüsünde ilerlemesi gerektiğine dikkat çekti. Liderliğin doğru ve hızlı bir karar alma noktasından geçtiğini açıklayan Engin Türkiye'de girişimciliğin yüzde 6 oranında bir düşüşlüğün yaşandığını, Avrupa'da ise en düşük oranda olan Polonya'nın yüzde 9 civarında ilerleme kaydettiğini söyledi.Başarısız insanların hayatlarında hiç karar alamayan kişiler olduğunu savunan İş adamı Sinan Engin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: " Türkiye zor şartlar içinde hayatlarını idame ettiren insanların ülkesi. Her 3 yılda bir kriz yaşanıyor. Bu yüzden bu ülkede kriz var demek biraz komik olabilir. Krizlerde fırsatları görürüz. Kriz ve fırsat birbirin kardeş gibidir. Yüzde 100 kararlı olduğunuz an hiçbirşeyinizi kaybetmemişsiniz demektir."

ARAS HOLDİNG'İN İLK YURTDIŞI ATAĞI ORTADOĞU'YA
ARAS HOLDİNG'İN İLK YURTDIŞI ATAĞI ORTADOĞU'YA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 12:28:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 13:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?