5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aşık Veysel ağacı kök salacak

AŞIK VEYSEL AĞACI BORNOVA'DA KÖK SALACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nı dev bir heykelle taçlandırmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 245 dönüm alan üzerinde yapılan ve bu ay sonunda açılması hedeflenen Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, içindeki olimpik buz pateni ve 5 bin kişilik amfitiyatrorusunun yanı sıra, 5 metre uzunluğundaki Aşık Veysel heykeli ile de İzmir'in yeni çekim alanlarından birisi olacak.

Heykelin yapımını yaklaşık 2 ay gibi rekor bir sürede tamamlayan Heykeltraş Ekin Erman'ın Sasalı Kaklıç'taki atölyesini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, heykeli çok beğendiğini dile getirdi. Aşık Veysel'in “Benim sadık yarim kara topraktır” dizelerinden yola çıkılarak yapılan ve halk ozanının bugüne kadarki tasvirlerinden farklı bir şekilde hazırlanan heykelin, göğüs bölümünde yaprak şeklinde özel bir ışıklandırma sistemi yer alacak. Bu sistem sayesinde hava karardıktan sonra Aşık Veysel heykelinin “gönül gözü” yanacak ve halk ozanının ışığını etrafına yaymaya devam edecek.

“ÇOK FARKLI BİR AŞIK VEYSEL”

Heykelin yapımı sırasında yaklaşık 5 ton çamur kullandığını ve heykeli son olarak polyesterle kaplayarak yerine yerleştirmek istediğini dile getiren Heykeltraş Ekin Erman, “Aşık Veysel Anadolu'nun kendisidir, büyük bir uygarlığın temsilcisidir. O yüzden bugüne kadar yapılanlardan çok farklı bir Aşık Veysel ortaya çıkarmak istedim. Sayın Başkanımız da sağolsunlar, çalışmalar sırasında beni tamamen özgür bıraktılar. Kafamdaki ve hayallerimdeki Aşık Veysel'i bu heykele aktarabildiğim için, yaratıcılığımı özgürce kullanabildiğim için çok mutluyum. Bu heykeli yaparken sanat açısından çok mutlu oldum” diye konuştum.

BAŞKAN'DAN DAVET VAR

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın İzmir'in yeni çekim merkezi olacağını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, içinde buz hokeyi oynanmasına da imkan verecek olan buz pateni salonu, amfitiyatro, yürüyüş parkurları, spor alanları bulunan rekreasyon alanının, Eylül ayı sonunda hizmete gireceğini müjdeledi. Yapılan heykelin bu alana çok yakışacağını belirten Başkan Kocaoğlu, halk ozanının adına yaraşır bir şekilde hazırlanan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na tüm İzmirliler'i davet etti.

AŞIK VEYSEL AĞACI BORNOVA'DA KÖK SALACAK
AŞIK VEYSEL AĞACI BORNOVA'DA KÖK SALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 14:14:00
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 14:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?