5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aşkı için dağa çıktı!

AŞKI İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILDI, PİŞMAN OLDU

2004 yılında İstanbul'da sevgilisinin terör örgütü PKK'ya katılarak Irak'ın kuzeyine gitmesi üzerine peşinden giderek örgüt kampında eğitim gören bir kadın, sevgilisini bulamayınca tanıştığı başka bir örgüt elemanıyla Irak'ta evlendi. Terör örgütünün kampında 1 yıl eğitim gördükten sonra dört yıl Irak'ta bir hastanede temizlikçilik yapan kadın, Fransa'ya giden kocasının yanına gitmek için geldiği İzmir'de yakalandı. Aşkı için dağlara çıkan genç kadının ifadesinde; "Bizi kandırmışlar, her şey yalanmış. Pişmanım" dediği belirtildi.

Bir istihbaratı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla aranan 24 yaşındaki Gülay Döner adlı kadını, Konak ilçesinde bir yakınının evinde yakaladı. Gözaltına alınarak sorgulanan Gülay Döner'in 2004 yılında Van'dan İstanbul'a geldiği, İstanbul'da Zinar isimli erkeğe aşık olarak ilişki yaşamaya başladığı öğrenildi. İfadesinde, Zinar isimli kişi ile o dönemde faaliyet gösteren DEHAP'ın toplantılarına katıldığını söyleyen Gülay Döner'in sevdiği erkeğin terör örgütü PKK'ya katılıp Irak'ın kuzeyine gitmesi üzerine peşinden gittiği, terör örgütünün kampında 1 yıl eğitim gördüğü ve peşinden gittiği Zinar adlı kişiyi bulamadığı belirtildi.

Uğruna dağa çıktığı Zinar'ı bulamayan Gülay Döner bir süre sonra kampta Ömer Aktan ile tanıştı. Kampta tanıştığı Ömer Aktan ile Irak'ta resmi nikahla evlenen genç kadın, örgütün kampından ayrılarak Kuzey Irak'ta özel bir hastanede yaklaşık dört yıl temizlikçilik yaparak yaşamını sürdürdü. Evliliklerinin ardından bir süre sonra Gülay Döner'in eşi Ömer Aktan Fransa'ya gitti. Kocası Fransa'ya gittikten sonra peşinden gitmek isteyen Gülay Döner'in kısa süre önce yasadışı yollarla Irak'tan İzmir'e geldiği bilgisini edinen ekipler, evrakları ve pasaportunun tamamlanması için bir yakınının yanında saklanan genç kadını yakaladı. Emniyette işlemleri tamamlanan Gülay Döner adliyeye sevk edildi.

AŞKI İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILDI, PİŞMAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 15:07:02
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 17:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?