5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

At yarışlarında 300 daire kaybetti

(ÖZEL HABER) - AT YARIŞLARINDA 300 DAİRE KAYBETTİ

İzmir'de 45 yıldır at yarışı oynadığını bildiren İbrahim Topçu isimli şahıs, tutkunluğu yüzünden 300 daire bedelinde bir maddi kayba uğradığını söyledi. At yarışı oynamanın bir zaman sonra tutkuya dönüşmesinden ötürü maddi ve manevi zararlarını gördüğünü ifade eden Topçu at yarışı tutkunluğunu son erdirdiğini ise hazırlattığı, "İçki öldürür, kumar söndürür, at yarışı süründürür" yazılı pankartla duyurdu.

İzmir'de emlakçılık yapan İbrahim Topçu 45 yıldır aralıksız olarak at yarışı oynadığını ve maddi-manevi anlamda büyük kayba uğradığını söyledi. At yarışı tutkunluğundan 20 gündür sıyrıldığını belirten Topçu hazırlattığı 'İçki öldürür, kumar söndürür, at yarışı süründürür" yazılı ilginç pankartla da toplumsal mesaj vermeyi amaçladığını ifade etti. Evlilik hayatında eşi ile ayrılma noktasına kadar geldiğini anlatan Topçu, iş hayatında da at yarışı saatinde müşterileri ile ilgilenemediğini söyledi. Topçu at yarışı tutkunluğunun sürecini ise şu şekilde anlattı:

"45 yıldır at yarışı oynuyorum. Türkiye'de yaşayan insanlar kumardan medet umuyor. Ancak aldığım bir karar doğrultusundan çocuklarımın ve torunlarımın rızkını bu tarz şans oyunlarına yatırmayacağım. Koşu camiasındaki herkes beni tanır. Koşu başladığı zamandan itibaren adeta televizyonun başında kitlenirdim. Dükkanım yüzlerce insanla dolardı. Koşuyu seyretmekten müşterilerime hitabımı dahi gerçekleştiremiyordum. Türkiye'nin koşullarından ötürü insanlar çaresiz. Yaşayanların yüzde 95'i bu şans oyunlarına tutkulu şekilde bağımlı. Yeri geliyor evlerindeki televizyonları bile satıyorlar. Ben 300 daire bedelinde bir maddi kayıba uğradım. Ancak artık kumardan gelecek 1 lirayı dahi istemiyorum."

Emlakçı dükkanının önüne astığı pankartla birlikte çevresinden olumlu tepkiler aldığını dile getiren Topçu, 20 gündür çok rahat ve huzurlu olduğunu kaydetti. İbrahim Topçu'nun 41 yıllık eşi Bahtiyar Topçu da evlilik hayatında eşinin at yarışı oynadığı dönemlerde kötü zamanlar geçirdiğini hatta ayrılma noktasına kadar geldiğini belirtti. Şimdilerde ise eşinin aldığı kararı desteklediğini ifade eden Bahtiyar Topçu mutlu olduğunu dile getirdi.

 

"JOKEY KULÜBÜ'NDEN TEPKİ ALDIM"

Hazırlattığı pankartla kamuoyuna toplumsal bir mesaj vermeyi amaçlayan Topçu, Türkiye Jokey Kulübü'nden tepki aldığını söyledi. "Ben atları severim. Herkes kendi istediği hür iradesi neticesinde istediği şans oyununu oynamakta serbesttir. Kasapta her koyun kendi bacağından asılıyor" diyen Topçu, Türkiye Jokey Kulübü'nün avukatlarının kendisini arayarak pankartı kaldırmasını istediklerini ileri sürdü .

Topçu, "Söylemeden söylemeye fark vardır. Kendilerine bu olayın hukuki boyutu varsa orda görüşelim dedim" ifadelerini kullandı.

(ÖZEL HABER) - AT YARIŞLARINDA 300 DAİRE KAYBETTİ
(ÖZEL HABER) - AT YARIŞLARINDA 300 DAİRE KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 09:52:03
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 19:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?