5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ata'ya özlem dolu mektuplar

ATA'YA  ÖZLEM DOLU MEKTUPLAR GELİYOR

Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Ataya mektuplar' konulu yarışmaya yurdun dört bir yanından mektup yağıyor.

7'den 77'ye hemen herkes Ata'sına olan özlemini, gönderdiği mektup ve şiirlerde dile getiriyor. Şubat ayının ikinci haftasında başlayan ve 30 Nisan günü sona erecek olan yarışmaya şu ana kadar on binlerce mektup ve şiir gönderildi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yarışmanın duyurusunun yapılmasının ardından yurdun dört bir yanından çığ gibi destek telefonlarının ve elektronik postaların geldiğini bildirdi. Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğini ve böylesi hassas bir dönemde Ata'ya mektuplar yarışmasının düzenlenmesi nedeniyle her kesimden kutlama mesajları aldığını vurgulayan Tartan; "Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar destek ve cesaret verdiler"

Yarışmaya daha çok kadın ve geçlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Tartan şunları söyledi:"'Sevgili Atam' diye başlayan duygu yüklü mektup ve şiirlere, şöyle bir göz attığımda, ülkenin şu anda içinde bulunduğu durum Ata'ya şikayet ediliyor. Korkular, kaygılar dile getiriliyor. Atatürk'ün birleştirici, bütünleştirici ve kurtarıcı gücü mektuplarda kendini gösteriyor. Katılımcılar, mektuplarda adeta Kuva-yi Milliye ruhunu sergiliyor. Bu mektuplar, Türkiye'nin geleceğine yönelik umutlarımızı pekiştiriyor. Atatürk gibi bir yeteneğe gençlerin daha fazla ilgi göstermesi, Atatürk'ün emanetine sahip çıkması bizleri, yüreklendiriyor, güç veriyor. Atatürk, yeteneği, zekası karar verebilme gücü gibi özellikleriyle eşsiz bir lider. Bu yarışma, Atatürk'ün, niteliği, kişiliği, yazdıkları, söyledikleri ve yaptıklarının doğru yorumlanmasına fırsat yaratacaktır."

YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI

Yarışmayla ilgili detaylar Konak Belediyesinin ''www.konak.bel.tr'' ve ''www.atayamektuplar.com'' internet adreslerinden öğrenilebilir. Mektuplar, 30 Nisan 2010 Salı günü mesai saati bitimine kadar, A4 kağıdına ve Times New Roman 12 karakteriyle yazılmış ve imzalanmış olarak gönderilecek. Yarışma, İlköğretim 1. Kademe öğrencileri, İlköğretim 2. Kademe öğrencileri, Lise öğrencileri, Üniversite öğrencileri ve 18 yaş üstü genel katılımcılar olmak üzere beş kategoride yapılıyor.

DERECEYE GİRENLERE ÖZEL ÖDÜLLER

Yarışma sonunda, her kategorinin birincisine Yunanistan Selanik Gezisi, Atatürk'ün doğduğu evin gezilmesi ve kitap seti, ikincisine Ankara gezisi ve kitap seti, üçüncüsüne Samsun Gezisi ve kitap seti, mansiyon alanlara Çanakkale Gezisi ve kitap seti, ayrıca her katılımcıya ''Atatürk'ün İzmir'i'' kitabı ve Konak Belediyesi teşekkür belgesi verilecek. Ödül töreni ise 15 Mayısta Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde yapılacak.

ATA'YA  ÖZLEM DOLU MEKTUPLAR GELİYOR
ATA'YA  ÖZLEM DOLU MEKTUPLAR GELİYOR
ATA'YA  ÖZLEM DOLU MEKTUPLAR GELİYOR
ATA'YA  ÖZLEM DOLU MEKTUPLAR GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 09:50:01
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 15:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?