5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baba ile oğulun haraç çetesi

İzmir'de, lüks hayat yaşadığı iddiasıyla bir kişiyi kaçırıp bir miktar parasını alan ve senet imzalatan altı kişi yakalandı.

İzmir'de, lüks hayat standartlarında yaşadığı gerekçesiyle mali müşavir H.Ö.'yü ailesine zarar vermekle tehdit ettikten sonra 25 bin TL nakit parasını alıp 40 tane de Bin TL'lik senet imzalatan liderliğini O.D. ile oğlunun yaptığı çete, polisin operasyonuyla yakalandı.

H.Ö.'nün, kendisinden 10 aydır haraç alan çeteden, geçen hafta Gaziemir'de ailesinden yüklü miktarda miras kalınca arkadaşları tarafından kaçırılan M.O.'nun kurtarılması haberlerini gazetelerde okuduktan sonra polise başvurmaya karar verdiği öğrenildi.

TEHDİT ETTİLER

Önceki gün polise başvuran mali müşavir H.Ö., yaklaşık 10 ay önce bürosuna gelen bazı kişilerin kendisini "Lüks içerisinde yaşıyorsun, yalnız yiyemezsin, bizler burada sürünüyoruz. Sen bize haraç vereceksin. Biz zaten ölüyüz, ne hapisten ne de polisten korkarız. Bizim arkamız güçlü, seni öldürür gene parayı alırız. Eşine ve çocuklarına zarar veririz" sözleriyle tehdit ederek para istediklerini ileri sürdü. H.Ö., daha sonra da, aynı kişilerin kendisinden toplam 25 Bin TL nakit para aldığını bunun yanı sıra da sıra da 40 tane Bin TL'lik senet imzalattığı bilgisini verdi.

H.Ö.'nün verdiği bilgi doğrultusunda kimlikleri belirlenen çete elemanları takibe alındı. Liderliğini inşaatlarda çalışan 42 yaşındaki O.D. ile işsiz olan oğlu 21 yaşındaki F.D.'nin yaptığı 6 kişilik çetenin, para istemek için H.Ö.'yü aramasıyla Gasp Büro Amirliği ekipleri operasyona başladı. Seri numaraları alınmış parayı almak için belirlenen restorana gelen F.D., 21 yaşındaki E.M., 23 yaşındaki İ.Y. yakalandı. Zanlıların verdiği bilgi doğrultusunda çetenin lideri O.D., saklandığı yerde gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte seri numaraları alınmış paralar ile 19 tane senet ele geçirildi. O.D. ve oğlu F.D.'nin tehdit suçundan da poliste kaydı bulunduğu bildirildi.

Daha önce çete elemanıyken sonra bağımsız hareket etmeye başlayan 27 yaşındaki M.A. ve 26 yaşındaki E.G. de, yine para teslimatı için sağlanan buluşmada yakalandı.

HARAÇ ÇETESİ

Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri, kurdukları haraç çetesinin ayrıntılarını da ortaya çıkardı. Bulundukları semtte lüks yaşam standartlarıyla dikkat çeken H.Ö.'yü kendilerine hedef seçen çete elemanlarının, yaptıkları plan doğrultusunda ilk olarak mali müşaviri tehditle sindirdikleri ardından da haraç almaya başladıkları belirlendi. Çete elemanlarının, belli zamanlarda aldıkları parayı bölüştüklerinde artık az bulmaları üzerine ikiye ayrılmaya karar verdikleri E.G. ile M.A.'nın ayrıca haraç istemeye

başladığı tespit edildi. Çetenin iki başlı olarak kendisinden sürekli para istemesine ve ailesine yönelik tehditlerine dayanamayan H.Ö.'nün, geçen hafta Gaziemir'de ailesinden yüklü miktarda miras kalınca arkadaşları tarafından kaçırılan M.O.'nun kurtarılmasının haberlerini gazetelerde okuduktan sonra polise başvurmaya karar verdiği öğrenildi. Bu arada polisteki işlemleri tamamlanan altı kişi adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 10:13:05
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?