26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baba-kız aynı karaciğeri paylaşıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Batmanlı Nurettin Demir (52), kızı Suna Demir (19) sayesinde şifa buldu. 

Kendisine 4 ay önce Batman'da özel bir hastanede Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 20 yıllık evli ve 8 çocuk babası Nurettin Demir, “İlk teşhisin burada konmasının ardından tedavim bir süre Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etti. Burada iyileşmem için tek çözümün organ nakli olduğunu öğrendik. Bunun üzerine karaciğer nakillerinde başarılarını duyduğumuz Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik” dedi. Son 1 aydır tedavisinin Ege Üniversitesi'nde devam ettiğini kaydeden Demir, “Nakil olayı gündeme geldiğinde tüm çocuklarım gönüllü oldu. Kızım Suna'ya yapılan testler olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kızıma bir hayat borçluyum. Şimdi tek isteğim biran önce iyileşerek, eski sağlığıma kavuşmak” diye konuştu. 

Babasını sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Suna Demir, “İlk testler ablama yapıldı. Ancak kansızlık sorunu çıkınca ikinci olarak aynı testler bana yinelendi. Bir problem görülmeyince nakile karar verildi. Umarım herşey yolunda gider ve babam eski sağlığına kavuşur” dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 10:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?