19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baba-oğul aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille baba-oğul aynı karaciğeri paylaştı. Eskişehirli Abdullah Döner (56) oğlu Tansel Döner (24) sayesinde şifa buldu.

Kendisine 5 sene önce Eskişehir'de Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 25 yıllık evli ve 2 çocuk babası Abdullah Döner, “Uzun bir süre ilaç tedavisi gördüm. Ancak olumlu sonuç alınamayınca doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine doktorlarımızın önerisi ile Ege Üniversitesi'ne geldik. Son 5 aydır da tedavimiz burada devam ediyor” dedi. Son 5 aydır kadavradan uygun organ beklediklerini açıklayan Döner, “Ancak uygun organ bulunamadı. Bunun üzerine doktorlarımız canlıdan nakil yapılabileceğini belirtti. Oğlum Tansel nakil için gönüllü olunca gereken testler yapıldı ve sonuçlar olumlu çıktı. Oğlum sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum” diye konuştu. Babasını eski sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Tansel Döner, “Ben bir evlat olarak gerekeni yaptım. Bundan sonra umarım herşey çok güzel olacak” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 09:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?