5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baba oğul aynı sahnede

BABA OĞUL  AYNI SAHNEDE

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'nın “Bahar Konseri'nde baba ve oğul müzisyenler aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın en önemli viyolonsel sanatçıları arasında gösterilen Rus Devlet Sanatçısı Prof. Alexander Rudin'e, konserde kendisi gibi müzisyen olan oğlu Ivan Rudin eşlik etti.

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, “Bahar Konseri”nde baba ve oğul müzisyenleri ağırladı. Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenen konserde, Oda Orkestrası'nın Genel Müzik Direktörlüğü görevini de yürüten dünyanın en önemli viyolonsel virtüözlerinden Rus Devlet Sanatçısı Prof. Alexander Rudin, kendisi gibi müzisyen olan oğlu Ivan Rudin ile birlikte sahneye çıktı. Konserde orkestra şefliği yapan baba Rudin'e Rusya, Çin, Almanya, Gürcistan, İtalya, Avusturya, Finlandiya, Hollanda, Fransa, İspanya, Tayvan, Japonya ve Türkiye gibi ülkelerde konserler vererek babasının izinden giden oğlu Ivan Rudin, piyano ile eşlik etti.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Dünyaca ünlü sanatçılar Frederic François Chopin ve Gustav Holst'ın eserlerinin başarıyla yorumlandığı konsere, İzmirli sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi. Konserde baba ve oğulun birlikte ortaya koydukları performansla izleyicilerden büyük beğeni toplayarak, ayakta alkışlandı.

Müzisyen bir ailede doğan ve 5 yaşında, babasının de eğitim aldığı, Moskova'daki Gnessin Özel Müzik Okulu'na girerek, müzik kariyerine başladığı belirten Ivan Rudin, babasıyla birlikte sahnede olmayı 'konforlu' olarak nitelendirdi. Dünyanın pek çok ülkesinde, çok sayıda iyi müzisyenle birlikte sahne aldığının altını çizen Ivan Rudin, “İyi müzisyenler sahnede sözler ile değil, gözleriyle iletişim kurarlar. Bizde sahnede babamla gözlerimizle iletişim kuruyoruz. Babam çok iyi bir müzisyen olduğu için onunla birlikte sahnede olmak benim için çok daha rahat ve konforlu” dedi. Baba Rudin ise zaman zaman oğlu ile birlikte sahne aldıklarını belirterek, oğlunun çok iyi bir yetenek olduğunu söyledi.

BABA OĞUL  AYNI SAHNEDE
BABA OĞUL  AYNI SAHNEDE
BABA OĞUL  AYNI SAHNEDE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:44:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 11:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?