5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bahçeci gazeteciliği anlattı

İHA İZMİR BÖLGE MÜDÜRÜ NECATİ BAHÇECİ’DEN ÖĞRENCİLERE NASİHAT;

Çağdaş Eğitim Koleji 11. sınıf öğrencileri “Mesleki Rehberlik” ve “İletişim” konulu dersleri kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürü Necati Bahçeci’yi ziyaret etti. Öğrencileri makamında ağırlayan İHA İzmir Bölge Müdürü Necati Bahçeci, gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Coğrafya Öğretmeni Yıldız Duru, Matematik Öğretmeni Zeynep Oygur ve İngilizce Öğretmeni Okan Taşkın’ın başkanlık ettiği ve 15 öğrenciden oluşan heyete mesleki bilgiler veren Bahçeci, kendisinin 25 yıldır gazetecilik mesleğini yaptığını belirterek, gazeteciliğin çok emek ve dikkat isteyen ancak bir o kadar da zevkli bir meslek olduğunu söyledi. Gençlerin sorularını samimiyetle yanıtlayan Bahçeci, gazetecilerin de taraf olması gerektiğini belirterek; “Gazeteciler ayna gibi olmalı, gerçeği yansıtmalıdır. Gazetecilerinde dünya görüşleri vardır, gazeteciler doğrudan yana taraf olmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Dünyanın artık İngilizce konuştuğuna dikkat çeken Bahçeci, öğrencilerle yaptığı sohbette; “İsterseniz işsiz olun ama mutlaka İngilizce öğrenin. İngilizce’nin yanında başka dil de öğrenmek için gayret sarfedin. Her bir dil bir insan demektir” şeklinde konuştu.

Öğrencilere haber bulmaktan, bir gazetenin nasıl hazırlandığına dair bilgiler veren Bahçeci, 1993 yılında kurulan İHA hakkında da genel bilgiler vererek, İhlas Haber Ajansı’nın dünyanın bir çok noktasında özellikle sıcak olayların içinde olduğunu ve dünyanın görüntü ihtiyacını karşıladığını söyledi.

İHA İZMİR BÖLGE MÜDÜRÜ NECATİ BAHÇECİ’DEN ÖĞRENCİLERE NASİHAT;
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 11:45:02
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 12:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?