5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bakan Ergün İzmir'de

SANAYİ VE TİCARET BAKANI ERGÜN İZMİR'DE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İzmir'e düzenlediği ziyaretin ilk programında Vali M. Cahit Kıraç ile görüştü. Bakan Ergün, valilikte yaptığı konuşmada, İzmir'in Türk sanayi ve ticaretinde önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün İzmir Valiliği'ndeki ziyaretine İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve partililer katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç ziyaretten dolayı Bakan Ergün'e teşekkürlerini sundu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de konuşmasında, İzmir'in Türk sanayi ve ticaretinde önemli bir merkeze sahip olduğunu belirterek "İzmir Türk sanayisinde bölgesel olarak; Marmara ve Ankara merkezli İç Anadolu bölgesinde üçüncü merkez konumundadır. Ege Bölgesi'nin yarısını kaplamaktadır. İzmir sanayisi ve limanı ile önemli ihracat yapan şehirlerimizden biridir" dedi.

Ege'nin incisi olan bu kentin aynı zamanda Anadolu'nun Batı'ya açılan hızlı ulaşım merkezi olduğunu anlatan Ergün, şöyle konuştu: "İzmir-İstanbul Otoyolu ile Çanakkale Boğazı'ndan Trakya'yı birbirine bağlayan ciddi bir potansiyele sahip olması için projelerimiz devam ediyor. Ayrıca, kente kazandırılan duble yollarla şehir cazibe merkezi haline getirilmeye çalışılmaktadır."

Konuşmaların ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç günün anısına Bakan Ergün'e Saat Kulesi figürü bulunan bir anı tabağı takdim etti. Bakan Ergün de, İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısına katılmak üzere valilikten ayrıldı.

SANAYİ VE TİCARET BAKANI ERGÜN İZMİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 10:52:04
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 12:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?