5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bakanlıktan olumsuz cevap geldi

CHP'Lİ FOÇA BELEDİYESİ'NİN YAT LİMANI PROJESİNE HAYIR

İzmir'in Foça ilçesinde belediye tarafından yapılması planlanan yat limanı projesine Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan olumsuz yanıt geldi.

2009 Yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Foça Balıkçı Barınağı'nın hizmete girmesinin ardından, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Büyük Deniz mevkiinde ki balıkçı teknelerinden boşalan alanın 300 yat bağlama kapasiteli ponton iskelelerden kurulu yat yanaşma yeri ve feribot iskelesine dönüştürülmesi için harekete geçtiklerini kamuoyuna açıkladı.

Foça İlçesinin özel çevre koruma bölgesi olması nedeniyle, Foça Belediyesince hazırlanan ve Foça Belediye Meclisinin 03.05.2010 tarih ve 71 No.'lu kararıyla uygun görülen imar planı teklifi, 2872 sayılı Çevre Kanunun 9. maddesi uyarınca incelenmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına gönderildi. Söz konusu imar planı teklifine ilişkin konuyu inceleyip, değerlendiren ilgili Bakanlık tarafından cevaben yazılan görüş yazısında; “Foça Yat Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi İmar Planı teklifi ile Bakanlığımızca gerçekleştirilmesi planlanan İzmir - Yeni Foça Yat Limanı projesinin birbirine çok yakın konumlarda bulunması nedeniyle, İzmir - Yeni Foça Yat Limanı projemizin fizibilitesinin olumsuz yönde etkileneceği düşünüldüğünden, imar planı teklifi Bakanlığımız yatırımları açısından uygun değerlendirilmemektedir” denildi.

CHP'Lİ FOÇA BELEDİYESİ'NİN YAT LİMANI PROJESİNE HAYIR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 09:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?