5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bankayı eski çalışanları soymuş

BANKA ARACININ KAÇIRILARAK SOYULMASI

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir banka şubesinin önünden zırhlı para nakil aracının çalınması olayında gözaltı sayısı 4 oldu. Gözaltına alınan 4 kişinin bankanın eski çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Bir bankanın şubelerinden para toplayan zırhlı araç, Karabağlar Yeşillik Caddesi'ndeki şube önünde park ettikten sonra çalındı. Çalınan araç Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayın gerçekleştiği noktadan 1 kilometre ileride bulunan İrfan Nadir İlköğretim Okulu'nun arkasında terk edilmiş olarak bulundu. Araçta bulunan 430 bin TL, 50 bin Avro ve bin 100 sterlin nakit para ile yüklü miktardaki çek ve senedin araçta olmadığı belirlendi. Araçta bulunan MP5 otomatik tabancanın da paralarla birlikte çalındığı belirlendi.

Olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aracın düz kontak yapılmadan ve herhangi bir zorlama olmadan çalındığını belirledi. Bu gelişmenin ardından bankada çalışan ve daha önce çalışmış kişiler incelendi. Aynı bankanın başka bir şubesinde çalışırken 'Kredi Kartı Dolandırıcılığı' suçu işlediği için işten atılan Canan Ardas (32)'ın eşi Ergün Ardas (35)'ın da bankada güvenlik görevlisi olduğu sırada işten çıkarıldığı belirlendi. Canan Ardas ve Ergün Ardas'ın yerini tespit edip gözaltına alan ekipler, bankada daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışan Ümit Yıldırım'ın ismine ulaşarak zanlıyı yakaladı. Üç kişiyi gözaltına alan ve sorgulayan ekipler, bankada veznedar olarak çalışan ancak daha sonra işten ayrılan Akif Göksel Baykal'ında soygun olayının içerisinde olduğunu belirledi. Ekipler, Akif Göksel Baykal'ı da kayınpederinin evine giderken yakaladı.

İzmir Polisi, beş saat içerisinde soygun olayını çözüme kavuşturup zanlıları yakalamayı başarırken, çalınan paralarda ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, zanlıların adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

BANKA ARACININ KAÇIRILARAK SOYULMASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 09:13:01
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 20:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?