5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baraj köylüleri yerinden etti

FAALİYETE GEÇEN BARAJ KÖYLÜLERİ YERİNDEN ETTİ

Beydag Barajı'nın faaliyete geçmesi ile baraj alanı içerisinde evleri bulunan Çiftlik Köyü'nde yaşayanlar iki yıldır elektrik ve susuz bir yaşam sürmeye devam ediyor.

Baraj nedeniyle neredeyse köyün tamamını boşaltan vatandaşlar, yakın çevrelerde susuz ve elektriksiz bir yerleşik yaşam mücadelesi veriyor.

Çiftlik Köyü'nde hizmet veren Beydağ Barajı köylülerin sıkıntılı günler yaşamasına devam ediyor. Baraj nedeniyle köylerinden ayrılarak yakın çevrelerde ikamet etmeye başlayan Çiftlik köylülerin iki yıllık elektrik siz ve susuz yaşamalarına henüz çözüm üretilmediği öğrenildi. Köy Muhtarı; Nazif Kaptan elektrik bağlantısı için ilgili kurumlar ile gerekli irtibatın sağlandığı ancak bir çözüme varılmadığı ifade etti.

Muhtar Kaptan; " Beydağ Barajı'nın faaliyete başlaması ile en büyük ihtiyacımız olan elektriğin bağlanması konusunda TEDAŞ yetkililerine gerekli başvuruları yaptık. Ancak konunun muhatabının kendilerinin olmadığını ve Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yapmamız gerektiği söylendi. Ancak DSİ'yi yapılan başvuruda da yetkililer konunun kendilerinin görev alanı içerisine girmediğini ifade etti. Köyün elektriğin bağlanması konusunda bir türlü gerekli merciyi bulamadıklarını belirten Çiftlik Köy Muhtarı Nazif Kaptan; "Bizler 2 yıldan bu yana elektriksiz bir yaşam sürdürüyoruz." dedi.

"SUSUZLUK ÇİFTÇİLİK YAPMAMIZA ENGEL"

Elektrik bağlantısı olmadığı için köylülerin radyo dinleyemediklerini televizyon seyredemedikleri için ülke ve yaşadıkları şehir gündeminden uzak kaldıklarını ifade eden Çiftlik Köy'ü Muhtarı Nazif Kaptan; "Türkiye'de yaşanan hiç bir olayı takip edemiyoruz. Su konusunda da sondaj çalışmaları var ama elektrik olmayınca suyun olması pek bir şey ifade etmiyor. Köylülerimiz her gün Beydag ilçesinden köyümüze su taşıyorlar. Köy sakinlerinden Zeynel Çolak ise "Barajın olması gerçekten güzel. Ancak barajın olması ürün ekimi veya hayvancılık yapma imkanımızı yok etti. Maalesef geçim kaynaklarımız Beydağ Barajı'nın yapılması ile tamamen kurumuştur" dedi.

FAALİYETE GEÇEN BARAJ KÖYLÜLERİ YERİNDEN ETTİ
FAALİYETE GEÇEN BARAJ KÖYLÜLERİ YERİNDEN ETTİ
FAALİYETE GEÇEN BARAJ KÖYLÜLERİ YERİNDEN ETTİ
FAALİYETE GEÇEN BARAJ KÖYLÜLERİ YERİNDEN ETTİ
FAALİYETE GEÇEN BARAJ KÖYLÜLERİ YERİNDEN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 09:51:04
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 16:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?