5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Barcelona'da İzmir rüzgarı

BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ

Türkiye'nin ve İzmir'in tanıtımı konusunda önemli faaliyetlerde bulunan İzmir Konak Belediyesi, 2011 turizm sezonuna yeni bir açılım sağlamak amacıyla İspanya'nın turizm, tarih ve fuar merkezi Barcelona'da 29 Ekim etkinliği gerçekleştirdi.

İzmir fotoğrafları ile oluşturulan sergi ve sokak sanatçılarıyla canlı heykeller gösterisi ile Barcelona'da İzmir rüzgarı esti. Etkinlikler İspanyol ve yabancı konuklar tarafından ilgi ile izlendi. Sokak sanatçıları ve canlı heykeller olgusunu Türkiye gündemine taşıyan Konak Belediyesi, İzmir'in tanıtım ve lobi faaliyetleri çerçevesinde İspanya'nın Barcelona kentinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Konak Belediyesi'nin "Hayal Et Gerçekleşsin" kampanyasına yapılan bir başvurunun değerlendirilmesi sonucunda, Konak Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bir ayağını da Barcelona'da düzenledi. Barcelona Başkonsolosluğu'nun desteği ile gerçekleşen etkinlikte, kentin turistik mekanlarında İzmir'in turistik ve tarihi güzelliklerini yansıtan fotoğraflarından oluşan bir sergi sunuldu. Aynı anda İzmirli sokak sanatçılarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ruhunu yansıtan kurtuluş temalı canlı heykel performansı ilgi ile izlendi. Sergiye tanık olan İspanyol ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler, İzmir'in ve Türkiye'nin çağdaş yüzünü tanımaktan, fotoğraflarla İzmir'i tanımaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Barcelona Başkonsolosluğu da 29 Ekim etkinlikleri çerçevesinde yapılan resmi kokteylde İzmirli sanatçıları ve Konak Belediyesini ağırladı. Sergi ve canlı heykeller Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye'nin olduğu gibi İzmir'in de en önemli sorununun tanıtım olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: "Konak Belediyesi olarak, farklılıkları ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu anlamda İspanya'nın en önemli turizm ve fuar merkezi Barcelona'daki tanıtım ve 29 Ekim kutlama faaliyetimiz büyük ilgi topladı. Tam anlamıyla bir İzmir rüzgarı yaşandı. Bir yandan kentimizin turistik, tarihi ve kültürel kimliği, çağdaş yüzü tanıtılırken biryandan da güzel bir İzmir ve Ege portresi sunuldu"

BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
BARCELONA'DA İZMİR RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 10:54:02
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 11:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?