5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baroda görev devir teslimi

İZMİR BAROSUNDA GÖREV DEVİR TESLİMİ

İzmir Barosu'nda yapılan başkanlık seçimlerinde koltuğa oturma hakkı kazanan Sema Pekdaş, bugün görevini Özdemir Sökmen'den teslim aldı. İzmir Barosu olarak dik duruşları ile söz söyleyen bir kurum olmaya devam edeceğini açıklayan Baro Başkanı Pekdaş, tartışmalı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri, Ceza Muhakemesi Kanunları (CMK) ile Ergenekon davası süreci hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu söyledi.

İzmir Barosu'nun ilk kadın başkanı olma özelliğini taşıyan Baro Başkanı Sema Pekdaş, görevini üç dönem İzmir Baro Başkanlığı görevini yürüten Özdemir Sökmen'den teslim aldı. Görev teslim töreninde başkanlığın bir bayrak yarışı olduğu vurgulanırken baro eski başkanı Özdemir Sökmen de seçimi Cumhuriyetçi ve Çağdaş Avukatlar grubu olarak ikiye bölünmekten ötürü kaybettiklerini açıkladı.

CMK KALKSIN, YENİ BİR ANAYASA OLUŞTURULSUN

İzmir Barosu olarak hukuk dilini kullanarak ülke gündeminde söz sahibi olacaklarını açıklayan İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, tartışılan HSYK seçimleri hakkında değerlendirmede bulundu.

HSYK seçimlerine ilişkin eleştirileri olduğunu anlatan Pekdaş, şöyle konuştu: "HSYK'da avukatların katkısı ile baroların demokratik şekilde temsil edilmediğini düşünüyoruz. Baro başkanlarıyla yapılan bir seçimin eksik olduğunu düşünüyoruz. Ama yapılmış bir seçimdir. Eleştirilerimizi bundan sonra getiririz."

Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyaç duyduğunu belirten Baro Başkanı Pekdaş, şunları söyledi: "Bize göre Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Toplumsal konsensüs ve toplumsal mutabakat sağlandığı takdirde yeni bir anayasa çalışmasına başlanmalıdır. İzmir Barosu burada gündem oluşturmak istemektedir."

ERGENEKON SÜRECİNDE HUKUK KURALLARI İHLAL EDİLMİŞTİR

İzmir Baro Başkanı Pekdaş, Türkiye'de Ceza Muhakemesi Kanunu 250. maddeye göre kurulan özel yetkili mahkemelerin ve özel yetkili savcılıkların kaldırılması gerektiğini belirterek Ergenekon süreci hakkında da değerlendirmede bulundu.

Pekdaş, yasa dışı oluşumlarla uğraşılması gerektiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Elbette yasa dışı oluşumlarla uğraşılmalı. Ancak, onlar yargı önünde hesap vermelidir. Ama bu hukukun yargılama diline aykırı olmadan. Uygun bir tarzda olmalıdır. Ergenekon sürecinde hukuk kuralı ihlal edilmiştir."

İZMİR BAROSUNDA GÖREV DEVİR TESLİMİ
İZMİR BAROSUNDA GÖREV DEVİR TESLİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 18:02:02
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 20:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?