5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başarıyı dershaneler sahipleniyor!

DERECE ALAN ÖĞRENCİNİN ÖĞRETMENLERİ TEPKİLİ

İzmir'de, Türkiye 5.'liği ve İzmir 1.'liği alan Arman Özdemir'in okuldaki öğretmenleri, dershanelerin başarıyı sahiplenmelerine tepki gösterdi.

Öğrencinin başarısında okulun payının daha yüksek olduğunu ve dershanelerin ticari amaçlı olarak öğrencilerin başarısını üstlendiklerini belirten İzmir Fen Lisesi öğretmenleri; "Arman çok başarılı bir öğrenci. Okulda herkese çok saygılı bir öğrencimiz. Derslere zamanında çalışarak başarıya ulaşmıştır. Ancak sınavlar açıklandığında eğitimin temeli olan okulun ismi ön plana çıkmamaktadır. Dershaneler ön plana çıkmaktadırlar. Bunda dershanelerin ticari bir kuruluş olmalarına bağlıyoruz" dediler.

Öğrencinin okulda daha fazla soru çözüp daha derinlemesine eğitim aldığını anlatan bir öğretmen, şöyle konuştu: "Tabii ki dershane ile birlikte eğitim yürütülür. Ancak milyon dolarlar kazanan bir piyasada reklam çok önemli. Biz İzmir Fen Lisesi olarak bir aile olarak öğrencimizle gurur duyuyoruz. Türkiye'deki sayılı okullardan biriyiz. Not ortalaması en yüksek okullardan biriyiz. Ama bizim adımız yerine dershanelerin isimlerinin ön plana çıkmasında bizim ticari bir kurum olmayıp dershanelerin ticari bir kuruluş olmasına bağlıyoruz."

İzmir Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar da okul ve dershanenin birbirini tamamlayan kurumlar olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz, Türkiye'deki sayılı okullardan biriyiz. Ancak dershanelerin başarıyı üstlenmesinde ticari bir amaç var. Okulda alt yapı oluşturulur ve dershaneler bu alt yapının üstüne bilgiyi oluştururlar. Biz okulumuzda dershane tipinde sınav yapsak tüm öğrencilerimiz yüz alır. Ama biz daha derinlemesine eğitim veren kurumlarız. Okul olmadan dershanenin bir anlamı yok. Başarıda okulların payı olmasaydı tüm okullar kapatılırdı. Okullar olmazdı. Biz kurum olarak dershanelerin okul olmadan bir işe yaramayacağı görüşündeyiz."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 18:36:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 22:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?