26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başbakan'dan EXPO 2015 çıkarması

İzmir'in EXPO 2015 adaylığı için Hükümet'ten de büyük destek geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milano ile yarışan İzmir'e EXPO 2015'i kazandırmak için devreye girdi.

EXPO 2015 adaylığı yolundaki en büyük sınavlarından birini Çeşme'de yapılacak olan ''Herkes İçin Sağlık'' konulu sempozyumda verecek olan İzmir, etkinliğe katılacak Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegelerini bekliyor.

Paris'ten özel uçak ile bu akşam saatlerinde İzmir'e gelecek olan BIE heyetinin ziyareti öncesinde Adnan Menderes Havalimanı'nda ve heyetin geçiş güzergahındaki tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

İzmir, EXPO 2015 adaylığı yolundaki en büyük sınavlarından birisini bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği yemekle başlayacak ve iki gün sürecek sempozyumda verecek. İzmir'in adaylık süreci ve EXPO'yu alması halinde neler yapacağının anlatılacağı sempozyumun bilimsel oturumları EXPO 2015 İzmir Tanıtma Kurulu Başkanı Büyükelçi Solmaz Ünaydın tarafından yönetilecek. Prof. Dr. Ziya Kırkalı ''Herkes İçin Sağlık İyi Bir Yaşama Giden Yollar'' konulu sunum gerçekleştirecek. Sempozyumda Türk ve yabancı uzmanlar bilgi verecek.

-BILL CLINTON KONUŞMA YAPABİLİR-

Milano ile yarışan İzmir'e EXPO 2015'i kazandırmak için hükümetten de büyük destek geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki 6 bakan ile birlikte bu akşam İzmir'e gelecek. Başbakan Erdoğan'a Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik edecek. Bu akşam 21.30'da BIE heyetine Çeşme Sheraton Otel'de yemek verecek ve burada konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan, gece kentten ayrılacak.

Yarın sabah sempozyumun açılışında ise Dışişleri Bakanı Ali Babacan, BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılış konuşması yapacak.

BIE'nin resmi internet sitesinde eski ABD Başkanı Bill Clinton'un video konferans yöntemiyle sempozyumun açılış konuşmacıları arasında yer alabileceği bildirildi.

-BIE HEYETİNİN PROGRAMI-

Yarın sabah 09.00'da başlayacak sempozyumun ardından BIE heyeti akşam saatlerinde EXPO alanını gezecek. Vapurla körfez turu yapacak olan heyete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu akşam yemeği verecek. Yemekte sanatçı Fatih Erkoç ile oryantal Asena sahne alacak. 17 Ekim Çarşamba günü ise sempozyumun oturumlarının tamamlanmasının ardından, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, heyete Alaçatı'da öğlen yemeği verecek. Yemeğin ardından İzmir'in tarihi mekanları olan Kemeraltı, Agora ve Kadifekale'yi gezecek olan heyet, buradan Selçuk'taki Meryemane Evi ile Efes Antik kentini ziyaret edecek. Efes Antik Kenti'nde BIE delegeleri için senfonik dinleti sunulacak. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Antik Efes Limanı'nda BIE heyetine akşam yemeği verecek.

Perşembe günü sabahı İzmir'den İstanbul'a gidecek olan delegeler, programlarına burada devam edecekler.

aa
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 16:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?