5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başıboş köpekler İzmir'i istila etti

İZMİR'DE BAŞIBOŞ KÖPEK İSTİLASI

İzmir kent merkezindeki sokaklarda gruplar halinde gezen sahipsiz köpekler, korku saçıyor. Başıboş köpekler yüzünden sokakta yürümekte güçlük çeken vatandaşlar yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Birçok semtte sokaklarda sahipsiz köpeklerin tehlike saçtığını ifade eden vatandaşlar belediye ekipleri tarafından toplanarak, köpeklerin barınaklara götürülmesi gerektiğini söyledi. Akşam saatlerinde köpeklerin toplu şekilde kent merkezinde dolaşmalarının tedirginliğe neden olduğunu söyleyen İzmirliler, "Başıboş köpekler yüzünden özellikle geceleri yolda yürümeye korkuyoruz. Yetkililer bu konuda ciddi bir çözüm bulmalı. Bu köpekler başımızın belası. Akşamları toplu halde dolaşıyorlar. Köpeklerin öldürülmesini istemiyoruz ancak bir an önce bunların barınaklarda toplanması gerekli. Köpeklerin herhangi bir sağlık taramasından geçtiğini de sanmıyoruz. Köpeklerde olacak herhangi bir hastalık ailelerimizi perişan eder. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bunları görmüyor mu?" diye tepkilerini dile getirdi.

Köpeklerin kendi aralarında yaptıkları kavga sonucu kan revan içinde kaldıkları gözlenirken vatandaşlar, "Başıboş köpek çetelerinin okul giriş ve çıkışlarında çocuklarımıza zarar vermelerinden korkuyoruz" diye konuştu.

İZMİR'DE BAŞIBOŞ KÖPEK İSTİLASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 01:58:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 09:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?