26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkan Kocaoğlu'na sendika desteği

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde Buca'da yaşanan bombalı terör eylemleri nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ziyaretini de bu amaçla gerçekleştirdiğini belirten Çelebi şunları kaydetti:
“Terör ve şiddetin Türkiye'nin geleceğine yönelik ciddi sıkıntılar yarattığını hep birlikte görüyoruz. Terör kimden ve nasıl gelirse gelsin bunu şiddetle kınıyoruz. Özellikle İzmir, huzur ortamında olan bir ilimiz. Son dönemlerde ortaya çıkan bu huzuru bozmaya yönelik eylem ve davranışlara hep birlikte karşı çıkmalıyız” 

EMEGE SAYGILI BAŞKANA TEŞEKKÜR 

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi Başkan Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e büyük hizmetler yaptığını ve önemli projeler kazandırdığını belirterek şunları ekledi: "Başkan'ın taşeronlaşmaya karşı duruşu, çalışma yaşamındaki yaklaşımı, demokrat kimliği ve örgütlülüğe olan inancı, bizim her zaman takdirle karşıladığımız özellikleri. Ayrıca Sayın Başkanımız İzmir'de farklı hizmetler üretiyor. Bu hizmetleri İzmir halkı alıyor. Bu hizmetlerin götürülmesinde üyelerimizin de katkısının olduğunu ve çalışma yaşamı adına güzel bir işbirliği sağlandığını belirtmek istiyorum”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Çelebi'nin bu zor günlerde yapmış olduğu ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Maalesef Buca ilçemizde patlayan bombalar 29 yaşında bir gencimizi aramızdan aldı. 

Biz bir daha böyle bir olayı ne kentimizde, ne ülkemizde, ne de insanlık âleminde yaşamak istemiyoruz. 70 milyon Türk vatandaşı olarak birlik olup el ele verirsek, teröre karşı böyle bir duruş sergilersek, bu eylemleri gerçekleştirenler asla amaçlarına ulaşamazlar” dedi. 

Kocaoğlu ayrıca Süleyman Çelebi'nin kendisine yönelik övgü dolu sözleri nedeniyle teşekkür ederek şunları söyledi:
“DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile 4 bini aşkın İZELMAN işçimizi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerini yıllardır başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Hem Sayın Çelebi'nin, hem Genel-İş Sendikası'nın, hem de çalışanlarımızın çok büyük desteklerini görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum”

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 12:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?