26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkan Kocaoğlu'ndan 29 Ekim çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek, Cumhuriyet'in 84. yıl kutlamaları için görkemli bir şenlik hazırlandığını, fakat son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle tüm etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, şenlik için ayrılan bütçenin Mehmetçik Vakfı'na aktarılacağını söyledi. Ülke olarak çok zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Kocaoğlu, herkesi Türk bayraklarını alarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmaya ve birlik beraberlik mesajları vermeye davet etti. Toplantıya, Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ile Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç de katıldı. 

Başkan Kocaoğlu, terörle mücadelede verilen kayıpların ülke genelinde yarattığı duyarlılık nedeniyle Cumhuriyet'in 84. yıl kutlamaları kapsamında planlanan şenliğin iptal edildiğini baelirterek, "Millet olarak üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin başı soğolsun. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için geçtiğimiz yıllarda fener alayı ve meydanlarımızda şölen düzenliyorduk. Biz son günlerde yaşanan töerör olaylarında verdiğimiz kayıplar nedeniyle bu kutlamaların eğlence yönünü iptal etmeyi daha uygun bulduk. Askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz bizi korumak için her şeyini ortaya koyarken şölen havasında geçecek kutlamaların doğru olmayacağını düşündük" dedi. Kocaoğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 24-29 Ekim tarihleri arasında sadece halkoyunları gösterilerine yer berileceğini belirterek, halkoyunları olması sebebiyle bu programın iptal edilmesinin doğru olmayacağı yönünde karar aldıklarını söyledi. 

29 Ekim kutlamaları giderlerinin tahminen 100-200 bin YTL arasında olacağını belirten Kocaoğlu, bu paranın Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağını söyledi. Kurum olarak bu kararı aldıklarını belirten Kocaoğlu, "Çok zor günler yaşadığımız bu dönemde 29 Ekim için harcadığımız bedel kadar bağışta bulunmanın anlamlı bir duruş olacağını düşünüyoruz. Meclisin de onayını alarak 100-200 bin YTL'lik bütçeyi mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağız" diye konuştu. 

Tüm vatandaşları Türk bayraklarıyla birlikte 29 Ekim kutlamalarına çağıran Başkan Kocaoğlu, bu hassas günlerde birlik, beraberlik, dayanışma içinde olmak gerektiğini kaydetti. Uzun süredir Türkiye coğrafyası ve ülkemizin içinde bulunduğu bölge coğrafyasında oynanan oyuna alet olunmaması gerektiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti, "Karşı duruş sergilemeliyiz. Ama omuz omuza, birlik bütünlük içinde durarak karşı duruş sergilemeliyiz. Provokasyon gibi oluşumlar, olumsuz etki yaratacaktır. Bu nedenle tüm ülkemizin ve İzmirlilerin soğukkanlı, sağduyulu olması gerekir. Biz, sessiz duruşumuzla da çok iyi bir karşı duruş sergileyebiliriz. Kararlı ama, herhangi bir provokasyona gelmeden protesto edip duruş sergilemeliyiz. Mutedil olmamızda, kışkırtmalara gelmememizde, birlik-beraberliğimizi sürdürmemizde çok büyük fayda olacağına inanıyorum. Coğrafyamız, ekonomik-sosyal-siyasal çok büyük güç dengeleri üzerine oturuyor. Onun için bizim duruşumuz çok önemli" .

Teröre karşı herkesin birleşerek ortak bir tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, terörün hiçbir kişi ya da kurum tarafından başka amaçlarla kullanılmaması gerektiğine vurgu yaparak, "29 Ekim'i ne kadar coşkulu kutlarsak o kadar sağlıklı mesaj veririz diye düşünüyorum. terör kimse tarafından başka gayeler düşünülerek kullanılmamalıdır. Herkes aynı amaç için tepkisini ortaya koymalıdır. Tek bir bayrak altında birlik ve beraberlik içinde, asker ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 14:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?