5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkan Sındır'dan işçilere müjde

BAŞKAN SINDIR'DAN İŞÇİLERE MÜJDE

Bornova Belediyesi'nde taşeron işçi dönemini bitirecek uygulamalar için düğmeye basıldı. Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır;"Belediyede hiç taşeron işçi kalmayacak. Tüm işçiler Belediye şirketinde sendikal haklara sahip olacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Gündoğdu Mitingi'nde, "CHP'li belediyelerde taşeron işçi kalmayacak" sözünün ilk uygulayıcılarından birisi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır oldu. İşçilere konuyla ilgiyi müjdeyi veren Sındır, yerel seçimlerde vermiş olduğu sözün gereği olarak taşeron sistemini ortadan kaldıracak uygulamaları uzun zaman önce başlattıklarını açıklayarak; "Bornova Belediyesi'nde hiç taşeron işçi kalmayacak. Tüm işçiler, sendikalı olacak" dedi. Türkiye'de 12 Eylül 1980 darbesi öncesi kamu kurumlarında hiç taşeron işçinin bulunmadığını hatırlatan Başkan Sındır şöyle konuştu: "O dönemde tüm kamu çalışanları devletin koruması altındaydı. Darbe sonrası ülkemiz ne yazık ki küresel sermaye saldırılarına teslim oldu. Taşeron sistem de bunun bir ürünüdür. Devleti küçültüp, taşeron sistemi büyüttüler. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP iktidarında bu sistemin tamamen ortadan kaldırılacağını söyledi. Biz de Bornova'da taşeron sistemini ortadan kaldırıyoruz. Taşeron aracılara ödeyeceğimiz parayı işçimize ödeyeceğiz. Belediyemizin memur ve kadrolu işçi çalışanlarıyla toplu sözleşme imzaladık. Şimdi sıra taşeron olarak çalışan arkadaşlarımıza geldi."

TAŞERON İŞÇİLER İZBAŞ'A GEÇECEK

'Norm kadro' uygulaması gereği belediyeye kadrolu işçi alamadıklarını vurgulayan Sındır bu konuda şu bilgileri verdi: "Norm kadro uygulamasına göre 210 işçi alma hakkımız var. Kadrolu olarak 220'nin üzerinde işçimiz var. Biz de taşeronda çalışan işçilerin sorununu İZBAŞ şirketimiz aracılığı ile çözeceğiz. İZBAŞ'ın yapısını güçlendirdik. Özel sektör kuruluşları ile rekabet eder seviyeye getiriyoruz. İZBAŞ güçlü yapısı ile belediye ihalelerine girecek ve gerekirse sıfır kar ile ihalelere katılacak. Dolayısıyla taşeron işçiler de belediyemizin şirketine geçecek. Ayrıca, İZBAŞ'ta sendikal faaliyetlerin başlaması için Belediye İş Sendikası yetkilieri ile temasa geçtik. Kısa süre sonra tüm İZBAŞ işçileri sendikalı olacak. Burada da bir toplu sözleşme imzalayacağız. Yani bu yolla Bornova Belediyesi'nde taşeron çalışan işçi hiç kalmayacak. Ayrıca sendikası olmayan tek bir çalışan olmayacak."

BAŞKAN SINDIR'DAN İŞÇİLERE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 13:31:00
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 13:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?