5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkanın makamını soymuşlar

BELEDİYE BAŞKANININ MAKAMINI SOYMUŞLAR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 7 ayrı ikamete yaptıkları şok baskınlarla çelik kasa hırsızlığı zanlısı 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 3'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, çetenin 5 üyesinin de halen cezaevinde olduğu öğrenildi. İzmir'in ilçelerini kendilerine mesken tutan hırsızlık şebekesinin Konya'nın Çeltik ilçesinin Kaymakamlık'la aynı binada bulunan belediye binasına girip başkanın makamında bulunan çelik kasadan da 10 bin TL'yi çaldıkları belirlendi.

İzmir polisi yaptığı çalışmalarda Konya, Bursa ve İzmir'de 11 ayrı suça karışan bir çeteyi tespit etti. İşyeri, resmi kurum, tekne ve deniz motorlarını kendilerine hedef seçen çetenin zanlılarından 3'ünün Konya'nın Çeltik ilçesinde hükümet binası ile aynı yerde bulunan belediye binasına girerek, Başkan Mehmet Ekizoğlu'nun makamında bulunan çelik kasayı soydular. Kasada bulunan 10 bin TL nakit parayı alarak kaçan üç kişi yakalandı. Mahkemede sadece şoförlük yaptığını iddia eden Ahmet A.'serbest kalırken,

Ömer T. ve Aydın Ç. tutuklandı. Serbest kalan Ahmet A.'nın çetenin lideri olduğunu belirleyen ekipler çalışmalarına devam ederek aralarında, Aliağa, Menemen ve Foça ilçelerinin de bulunduğu 7 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonunda gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan zanlıların Ahmet A. yönetiminde soymayı planladıkları mekanları Bakiye B. isimli çete üyesi genç kız ile birlikte sevgili süsü vererek gezdikleri ve keşif yaptıkları daha sonra da eylemi gerçekleştirdikleri öğrenildi. Zanlıların evlerinde yapılan aralamalarda çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Çete lideri olduğu öne sürülen Ahmet A., Bakiye B., Birol K. ve S.Ç. isimli 4 zanlı emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çete üyelerinden Ömer T., Aydın Ç., Hüseyin D., Basri K. ve Erol S.'nin ise halen cezaevinde olduğu öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANININ MAKAMINI SOYMUŞLAR
BELEDİYE BAŞKANININ MAKAMINI SOYMUŞLAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 15:30:04
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 18:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?