5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkonsoloslukta maç heyecanı

MİLLİ MAÇI ALMANLAR VE TÜRKLER BİRLİKTE İZLEDİ

Almanya ile Türkiye arasında oynanan milli maçı Türk ve Almanlar, Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'nda birlikte izledi.

Ev sahibi olan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider, omuzundaki Türk bayrağıyla davetlileri tek tek karşılayarak maç saatine kadar sohbet etti.

Maçı izlemeye gelenler arasında, İtalya İzmir Başkonsolosu İgor Bernardini, NATO Komutanı Albay Frank Ludwig, Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) okulları görevlileri, Alman işadamları ve konsolosluk çalışanları yer aldı. Başkonsolos Schneider, yaptığı 'hoş geldin' konuşmasında iki dost ülkenin futbol karşılaşmasında bir araya geldiğini söyledi. Sırtındaki Türk bayrağına bazı Almanların şaşırabileceğini belirten Schneider; "Bu benim Türk dostlarıma yaptığım bir jesttir. İnanıyorum ki onlarda aynı

şeyi yapacaklardır. Bugün iki dost karşılıklı oynamak zorunda, bu nedenle mutlu değilim" dedi. Berlin'de azınlık olan bir bölgede yaşadığını, Türklerin yaşadığı bölgede çoğunluk olduğunu ifade eden Schnedir, daha sonra montonun fermuarını açarak içindeki "Biz birlikteyiz Türkiye-Almanya'' yazılı tişörtünü gösterdi. Spor sorunların üstesinden adil bir şekilde gelmeyi öğreteceğini de ifade eden Schneder, maç öncesinde skoru 2-2 olarak tahmin etti.

Maçın bitiş düdüğünün ardından maçın skorunu doğru bilen üç kişiye tişört hediye eden ve pasta kesen Stefan Schneider, yaptığı açıklamada Türkleri çok sevdiğini ve skor için çok da sevinemediğini belirtirken, mesut Özil'den övgüyle bahsetti. Stefan Schneider; "Mesut gerçekten çok zor bir işi başardı ve profesyonel olduğunu gösterdi" dedi. Maçı izliyen alman vatandaşları da galibiyete sevindiklerini ve Mesut Özil'i çok sevdiklerini söylediler.

MİLLİ MAÇI ALMANLAR VE TÜRKLER BİRLİKTE İZLEDİ
MİLLİ MAÇI ALMANLAR VE TÜRKLER BİRLİKTE İZLEDİ
MİLLİ MAÇI ALMANLAR VE TÜRKLER BİRLİKTE İZLEDİ
MİLLİ MAÇI ALMANLAR VE TÜRKLER BİRLİKTE İZLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 09:24:01
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 13:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?