5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Basmane günleri renkli geçti

BASMANE GÜNLERİ RENKLİ GEÇTİ

Konak Belediyesi, İzmir’in en köklü mahallelerinden Basmane’de gerçekleştirdiği etkinlikleriyle ilgiyi bu tarihi semte çekti.

Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Basmane Günleri geniş katılım ile çok renkli geçti. Beş gün boyunca devam eden etkinlikler boyunca Basmane Garı’nda fotoğraf, resim, koleksiyon ve 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Zuhal Çetin Özkan ve öğrencilerinin hazırladığı Basmane Belgeseli gösterimleri ilgi çekerken davetliler geçmişe yolculuk yaşadı. Basmane Günleri’nde İzmirlileri dolu dolu bir program izledi. Basmane Sohbetleri, Basmane Sergileri ve Altınpark Tarihi Kırathanesi’ndeki buluşmaların dışında Basmane Semt Merkezi’nde ve Basmane Garı’nda tiyatro gösterileri İzmirlilere keyifli anlar yaşattı.

Altınpark Kahveler Önü’ndeki Grup Omnitone’nin verdiği konser ile son bulan Basmane Günleri’nin bundan böyle geleneksel hale getirileceğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan “Altınpark Kazı Alanı, Basmane Garı, Altınpark Tarihi Kırathanesi, Anafartalar Caddesi ve Basmane’nin Tarihi İzmir Evleri İzmirliyi bekliyor. Gelin hep birlikte Basmane’nin görkemli geçmişini birlikte izleyelim” çağrısında bulundu. Tartan, “Altınpark’ta bulunan Arkeopark bir yıl içinde tamamlanacak. İzmir’e güzel bir hazine kazandırmış olacağız. Otelleriyle, müzeleriyle Basmane’yi geleceğe taşıyacağız. Mekanlar yaşatıldıkça güzelleşir. Gelecek yıl arkeopark’ta konserler de düzenleyeceğiz” diye konuştu.

BASMANE GÜNLERİ RENKLİ GEÇTİ
BASMANE GÜNLERİ RENKLİ GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 10:51:04
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?